Ivica Musić izabran za dekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru

  Prof. dr. sc. Ivica Musić, dosadašnji dekan Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, ponovno je izabran na tu funkciju na današnjoj sjednici Znanstveno-nastavnoga vijeća.

  U predstavljanju programa rada i razvoja Fakulteta prof. Musić istaknuo je kako je u cjelokupnu svom dosadašnjem radu uvijek naglašavao da je poslanje Filozofskog fakulteta ne samo dosljedna i krajnja profesionalna provedba nastavnog procesa nego i promicanje univerzalnih i humanističkih vrijednosti te obveza čuvanja, njegovanja i promidžbe hrvatskoga jezika i hrvatske kulturne baštine, poglavito onoga njihova dijela koji se odnosi na bosanskohercegovački milje, a koji je integralni dio opće hrvatske kulture, priopćeno je iz Filozofskog fakulteta.

  Musić je naglasio da u središtu pozornosti svih djelatnika moraju biti studenti i da je nužno njegovati socijalnu osjetljivost prema studentima, te u okvirima svojih mogućnosti pomagati im.

  “U sljedećemu razdoblju poticat ćemo izvrsnost nagrađivanjem najuspješnijih studenata dekanovim nagradama, čime želimo pokazati da se vrijedan rad i zalaganje uvijek isplati”, kazao je dekan Musić te dodao kako je studente potrebno poticati i na mobilnost.

  Budući da je pandemija još uvijek velik izazov s obzirom na ograničene mogućnosti prilagodbe novim okolnostima, prof. Musić smatra da će tehnička pomagala i suvremene nastavne metode sve više imati utjecaja na poboljšanje konačnog ishoda nastave. Stoga je kao cilj postavio nastavak osuvremenjivanja studijskih programa, ponajprije uvođenjem učenja na daljinu u većemu opsegu u skladu s primjerima dobre prakse referentnih fakulteta.

  PROČITAJ:   Mostarska publika prepoznaje napore domaće kinematografije (VIDEO)

  Dekan smatra da Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru može odgovoriti na postavljene ciljeve, i to suvereno i suvremeno, primjenjujući najnovije metode i načine rada.

  “Kako bi sve to bilo izvodivo, nužno je zadržati financijsku stabilnost, a ključnu ulogu za financiranje imaju osnivači Sveučilišta koji bi postojeći model financiranja od studentskih upisnina morali zamijeniti nekim boljim, sigurnijim i društveno osjetljivijim modelom. Uvjeren sam da zajedno sa svima vama buduća uprava može učinkovito odgovoriti na sve navedene izazove i nadalje Filozofskom fakultetu očuvati ulogu predvodnika, bilo da je riječ o Sveučilištu ili pak o široj društvenoj zajednici”, poručio je dekan Musić.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Brano
  Brano
  Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  Šta vidjeti ?