HRS: Najavu izgradnje prometnice prema granici s RH koriste kao prikrivenu HDZ-ovu kampanju pred opće izbore

Nedopustivo je da najavu izgradnje puta Polog – granica s RH u dužini 40 km HDZ koristi kao prikrivenu kampanju pred opće izbore u BiH kad se još uvijek ni ne zna početak izgradnje ove prometnice.

Pitanje je, kada će i hoće li od toga uopće išta biti, ako znamo kako je HDZ-ova vlast već ranije, pompozno najavljivala slične projekte koji bi se na kraju izjalovili.

Uglavnom, zbog nemara i nesposobnosti pojedinaca u vlastitim redovima koji, osim obmana, nikada nisu bili kadri u djelo provesti slične projekte.
Razlozi su opće poznati, kako svoje interese nisu uspijevali ugraditi u proračun investicije, sve bi se raspalo, a lakovjerni građani uvijek bi bili izvarani, unatoč poklonjenom povjerenju na izborima. I tako godinama i desetljećima unatrag.

To najbolje potkrjepljuje i činjenica kako je stanovništvo ovih krajeva, kroz razne namete (trošarine i izdvajanja kroz registraciju vozila), u zadnjih godina, ovu dionicu isfinanciralo više puta.

Dakle, izgradnja puteva su stari adut u kampanji HDZ-a, posebno kad se zna za „ministre razvrata i korupcije“ koji su uglavnom sebi izvukli najviše koristi, što se može vidjeti po izgradnji njihovih privatnih zdanja, a što je naprosto nemoguće kada se u obzir uzmu primanja koja ostvaruju za svoj angažman.

Također, podsjetnika radi, uoči prošlih općih izbora u BiH, jedna od tema kampanje HDZ-a bila je izgradnja i treće trake na dionici Kočerin – Vranić, za što je, Programom modernizacije magistralnih cesta u FBiH, bilo osigurano gotovo 5 milijuna KM.

Međutim, zbog nestručnosti, nemara i neprovođenja eksproprijacije zemljišta navedena novčana sredstva su izgubljena te su umjesto u prometnu infrastrukturu magistralne ceste M6.1 usmjerena negdje drugdje?!

Ovaj podatak navodimo iz razloga, jer je očito, kako je HDZ krenuo s predizbornom kampanjom. Prema podacima, glavni projekt za izgradnju brze ceste Mostar sjever – Široki Brijeg – granica RH davno najavljivan, u stvarnosti se stalno prolongira. Budu li stručnjaci iz HDZ-a radili kao i s projektom vezanim za treći trak prometnog pravca Kočerin – Vranić, lako se može dogoditi da odobrenih 7 milijuna KM ode u „vjetar“.

Sudeći po stanju na terenu, HRS Široki Brijeg uvjeren je kako će ove godine prometnica koja će Hercegovinu povezati s RH biti često spominjana u predizborne svrhe. Na gradskom vijeću naš vijećnik Dalibor Ravić, prije nekoliko mjeseci inicirao je da se održi jedna tematska sjednica na temu ove prometnice kao perspektive ekonomskog razvoja na što su vladajući ostali nijemi, premda, je riječ o dionici od iznimnog značaja i za Grad Široki Brijeg.

Obzirom kako prođe još jedno proljeće bez gradnja navedene prometnice, pitamo vladajuće koliko će još proći pompoznih najava o početku njezine gradnje, jer na terenu nema pomaka, a i rokovi se pomiču?

Možda se čeka da stigne željezo iz Rusije pa će, kad dođe, započeti posao ili se čeka da se netko od ministara ugradi u investiciju!? Takvo što je za svaku osudu!

Narod ima pravo znati kada će dobiti prometnicu koju godinama skupo plaća?
Ovako, nastavi li se obmanjivati, umjesto perspektivene, nažalost, u budućnosti bi navedena prometnica mogla postati brza cesta koja će olakšati ionako velik odlazak i iseljavanje iz naših krajeva!

Post HRS: Najavu izgradnje prometnice prema granici s RH koriste kao prikrivenu HDZ-ovu kampanju pred opće izbore je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas