Hodžić: Požar je ušao u područje gdje boravi puno turista i to je jako velika šteta za sve nas

“Stanje ovoga jutra je otprilike identično kao i jučer, nažalost  požar u kanjonu Neretve je aktivan i ne možemo pristupiti gašenju, jer se radi o miniranom području, o dosta nepristupačnom području i sad za sada smo nemoćni  da bilo šta radimo. Dok je drugi krak požara pod kontrolom nije aktivan i tu je dobro stanje”, kazao je Husein Hodžić pomoćnik gradonačelnika u Službi za CZ i vatrogastvo Konjic za radiokonjic.ba.

Stim da se nalazimo u jeku sezone kada je najaktivniji rafting na Neretvi, a gust dim upravo se širi tim dijelom gdje su turisti najbrojniji, Hodžić dodaje.

“Nažalost požar je ušao u područje gdje boravi puno turista i to je jako velika šteta za sve nas ali šta ćemo, kao što sam kazao tu smo ograničeni ne možemo da pristupimo gašenju niti sa zemlje,a jednostavno procedure ne dozvoljavaju da se koriste niti helikopteri niti kanaderi na području koje je zagađeno minama”.

Iz Službe za CZ i vatrogastvo jedini spas vide u padavinama koje su meteorolozi prognozirali narednih dana.

“Ništa nam drugo ovdje ne može pomoći osim kiše koju evo treba da očekujemo za dan-dva,  jednostavno ruke su nam svezane i mi tu ne možemo ništa da uradimo”, kazao je Husein Hodžić pomoćnik gradonačelnika u Službi za CZ i vatrogastvo Konjic.

radiokonjic.ba

25.07.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

  Grad Konjic izdvojio 100 hiljada KM za izgradnju pomoćnog stadiona FK “Klis” Buturović Polje – snažana podrška jačanju omladinskog pogona i mladima sa područja MZ Neretvica

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru