HBŽ: Pojačan krivolov u noćnim satima

Posljednjih dana sve češće se pojavljuje krivolov iz vozila „farovima“ na javnim putovima te se u opticaju javlja znatan broj termalnih ciljnika koji omogućavaju vidljivost u noćnim satima. Ntaj način omogućava se neograničena manipulacija nad divljači prilikom krivolova, što ponajviše dovodi do istrebljenja krupne divljači (vuka, medvjeda, divlje svinje, srneće divljači itd.).

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije moli sve Korisnike lovišta, mjerodavne institucije kao i stanovnike Hercegbosanske županije da obrate pažnju na pojedince koji posjeduju ili koriste posebnu opremu (uređaje) za noćno odstreljivanje divljači u svrhu krivolova (ili istu objavljuju putem društvenih mreža), te o tome obavijeste policijsku postaju ili županijsku i Federalnu inspekciju.

Upozoravamo da je spomenuta oprema na Zajedničkoj (međunarodnoj) listi vojne opreme (Službeni glasnik BiH, broj 6/17.) i kao takvu ju je strogo zabranjeno i kažnjivo posjedovati i koristiti, sukladno Zakonu o kontroli kretanja oružja i vojne opreme Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH” broj: 22/16), a tako i člankom 57. stavak 4. Zakona o lovstvu Federacije BiH (“Službene novine Federacije BiH”, broj:4/06, 8/10 i 81/14).

Vlada HBŽ-a 

Objava HBŽ: Pojačan krivolov u noćnim satima pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi