Gradska izborna komisija Konjic: broj ovjerenih političkih subjekata za Opće izbore je 37; 29 samostalnih i 8 koalicija

Gradska izborna komisija (GIK) Konjic provodi redovne aktivnosti uoči Općih izbora, koji su zakazani za 2.oktobar 2022.godine.

Konačan broj političkih subjekata koji su ovjereni da će nastupiti na području grada je 37, od kojih 29 nastupa samostalno, a 8 je koalicija.

GIK Konjic je 2.oktobra obavila dodjeljivanje mjesta u biračkim odborima ovjerenih političkih subjekata za imenovanje članova biračkih odbora za izbornu jedinicu 127 A Konjic.

Na području izborne jedinice Konjic ukupan broj redovnih biračkih odbora je 51, dok je jedno mjesto rezervisano za glasanje u odsustvu.

Na 30 biračkih mjesta odbor broji 5 članova, a na 21 biračkom mjestu je sa 3 člana, što ukupno iznosi 213 članova. Potrebno je isto toliko zamjena, naveli su iz Gradske izborne komisije Konjic.

“Svi politički subjekti su dobili određeni broj pozicija u biračkim odborima. Imena  kandidata bi trebalo da dostave do 9.avgusta, i vjerujemo da neće biti problem za imenovanje članova, ali da će teže biti sa imenovanjima njihovih zamjena. Naime, to je pokazalo dosadašnje iskustvo” – naveo je član Gradske izborne komisije Konjic Dinko Šekerija, koji je uputio poziv mladima koji su zaintreresovani da učestvuju u izbornom procesu, da se prijave u GIK Konjic.

Gradska izborna komisija Konjic: broj ovjerenih političkih subjekata za Opće izbore je 37; 29 samostalnih i 8 koalicija

“Član biračkog odbora mora imati minimalno srednju školsku spremu i svi koji žele da steknu novo, značajno iskustvo ili ga već imaju, ovo je prilika da ga potvrde. Dobro došli su sposobni pojedinci koji će pomoći da se izborni ciklus dovede do kraja u što boljem svjetlu. Oni će proći obuku, dobiti i naknadu, a uvrstit ćemo ih na rezervni spisak” – rekao je Šekerija.

  Zukić prvostepeno osuđen na tri godine zatvora, Sarajlić oslobođen optužbi

S obzirom da je izlaganje privremenog biračkog spiska završeno, Šekerija je rekao da je sada primarna obaveza da evidentiraju i omoguće glasanje za starije, invalide i druge ranjive kategorije, te ih je pozvao da se prijave u Gradsku izbornu komisiju Konjic. Broj telefona GIK Konjic je 036/ 731 498.

radiokonjic.ba  

04.08.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru