More
  VijestiGradonačelnik Kordić potpisao Ugovor o implementaciji projekta 'INCLUSIVE PLAY'

  Gradonačelnik Kordić potpisao Ugovor o implementaciji projekta ‘INCLUSIVE PLAY’

  Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić potpisao je u četvrtak Partnerski Ugovor o implementaciji projekta “INCLUSIVE PLAY” ukupne vrijednosti 948.203,15 eura, a u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

  Ugovor se implementira putem Službe za gospodarstvo, Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, vrijednost projekta za Grad Mostar iznosi 615.129,86 maraka, a planirano vrijeme trajanja projekta je od 1. ožujka 2021. godine do 31. siječnja 2023. godine, priopćeno je iz Grada Mostara.

  Projektom “INCLUSIVE  PLAY” planirana je izgradnja osjetilnog parka na dijelu igrališta sportskog centra “Kantarevac” i opremanje s opremom koja je namijenjena za djecu s poteškoćama u razvoju, kao i opremanje osjetilnog parka Javne ustanove “Los  Rosales”.

  Grad Mostar sudjeluje s 92.269,50 maraka, a sredstva EU-a iznose 522.860,36 maraka. Vodeći partner projekta je Grad Zadar, a partneri su Grad Mostar, centar “Los Rosales” Mostar i Djećiji vrtić “Latica” Zadar.

  Prvenstvena namjena budućeg osjetilnog parka “Kantarevac” je poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na području Grada Mostara i šire, te poboljšanje standarda pružanja socijalnih usluga.

  Osjetilnim parkom želi se stvoriti okruženje kojim će se potaknuti raznolika paleta osjetilnih podražaja i primijeniti se u svrhu rehabilitacije, ali i rekreacije. To je novi koncept igrališta u kojemu djeca i mladi u zaokruženoj sredini postižu cjelovito i socijalno učenje.

  U okviru projekta predviđene su i edukacije roditelja djece s teškoćama, ali i stručnjaka koji žele integrirati znanja iz različitih pristupa i tehnika, te kroz teorijski i iskustveni rad na edukaciji steći dodatne kompetencije za rad s djecom s teškoćama u razvoju. Planirano je i održavanje panel-aktivnih diskusija na temu inkluzije grupa ranjivih na segregaciju i društvenu marginalizaciju.

  Predmetnim projektom predviđena je i nabava dodatne opreme/sprava za osobe s i bez teškoća koje će biti postavljane na području Osjetilnog parka s ciljem osiguravanja inkluzije djece s teškoćama u lokalnu zajednicu, te dodatnog podizanja kvalitete života, sadržaja i usluga za najranjivije skupine našeg društva.

  Instalacijom opreme na “Kantarevcu” osigurava se inkluzija na način da se osobe s teškoćama ne izdvajaju, već se smještaju u sami centar sportske infrastrukture. Ovim se stvara sigurno i poticajno okruženje za život osoba s teškoćama i njihovo izražavanje. Sve navedeno predstavlja dodanu vrijednost za sam projekt i višestruku korist za osobe s teškoćama u razvoju, njihove obitelji, odgojitelje i učitelje kao i za zajednicu, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img