Grad Konjic izdvojio 100 hiljada KM za izgradnju pomoćnog stadiona FK “Klis” Buturović Polje – snažana podrška jačanju omladinskog pogona i mladima sa područja MZ Neretvica

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Fudbalskog kluba ”Klis” Ahmo Miljević potpisali su Ugovor kojim su definisana prava i obaveze u procesu izdvajanja sredstava iz Budžeta Grada Konjica u iznosu od 100 hiljada KM za izgradnju pomoćnog stadiona Fudbalskog kluba “Klis” Buturović Polje.

“Grad Konjic nastoji kontinuirano provoditi aktivnosti koje će rezultitati boljim uslovima za bavljenje sportom na području Konjica, podržavati sportske kolektive i sportiste na različite načine. Potreba za kvalitetnim terenom za FK  Klis, koji će omogućiti mladim ljudima da se okupljaju, treniraju i ostvaruju sportske upsjehe je evidentna i želimo pružiti podršku u tim aktivnostima svim mladim ljudima koji žive i djeluju na tom području” – kazao je gradonačelnik Ćatić čestitajući FK Klis i njegovom rukovodstvu na dosadašnjim aktivnostima s ciljem stvaranja što boljih uslova za djelovanje kluba i organizaciju sadržaja za stanovnike Mjesne zajednice Neretvica.

Grad Konjic izdvojio 100 hiljada KM za izgradnju pomoćnog stadiona FK “Klis” Buturović Polje – snažana podrška jačanju omladinskog pogona i mladima sa područja MZ Neretvica

“Ovo je jedan veliki podstrek za nas i naše aktivnosti. Sada trenutno imamo oko 100 djece i mladih u omladinskom pogonu i nadamo se da će ih u narednom periodu biti i više, te da će Klub i u budućnosti okupljati što više mladih, stvarajući uslove za ostanak na ovom području. Kraj u kojem nema mladih, nema ni života i zahvalni smo što je Grad Konjic na čelu sa gradonačelnikom Ćatićem prepoznao potrebu za ulaganjem u ovaj kraj, kako bi djeca imala što bolje uslove za njihove naredne aktivnosti” – kazao je predsjednik FK Klis Ahmo Miljević, podsjećajući da je najbolja investicija upravo ulaganje u omladinu.

  VLADA HNK: Beskamatni krediti za privrednike

“Zahvaljujem se u ime svih članova FK Klis, uprave, igrača, navijača za ovu značajnu finansijsku podršku, koja nam mnogo znači kako bismo aktivnije krenuli u realizaciju naših planova” – kazao je Miljević, izražavajući nadu da će FK Klis u sljedećoj sezoni imati završen pomoćni stadion u Buturović polju, koji će osim sportskih omogućavati održavanje kulturnih i drugih dešavanja na tom području.

Grad Konjic/radiokonjic.ba

22.07.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi