More
  VijestiDjeca iz Udruge za Down sindrom Mostar predstavila svoje likovne radove

  Djeca iz Udruge za Down sindrom Mostar predstavila svoje likovne radove

  U povodu Svjetskog dana osoba s Down sindromom, u nedjelju je u Mostaru održana promocija slikovnice “Kresivo” Hansa Christiana Andersena, nastale u sklopu likovne radionice Udruge za Down sindrom Mostar.

  Predsjednik Udruge Igor Ledić kazao je kako je slikovnica dvojezična i zaista visoke kvalitete.

  – Radove koji su nastali na našoj likovnoj radionici odlučili smo na današnji dan izložiti, međutim odlučili smo se za još jedan projekt i od tih ilustracija koje su radili naši članovi napravili tiskano izdanje bajke “Kresivo”. Slikovnica je zaista kvalitetna i iskreno se nadam da će naći mjesto u svakom domu – kazao je Ledić.

  Dodao je kako djeca iz Udruge za Down sindrom Mostar uistinu uživaju u likovnim radionicama.

  – Od kada je naša zadnja radionica prestala pa do danas, dobio sam preko 50 poziva kad ćemo krenuti opet i slobodno mogu reći da smo na tragu nastavka likovne radionice. Kad smo donijeli slikovnicu emocije su zaista bile jake, djeca su prepoznala sebe i svoj rad, bilo je suza radosnica, ali i svi mi koji smo bili dio ovog projekta također smo jako zadovoljni – istaknuo je Ledić.

  Najavio je kako će se danas na Španjolskom trgu u Mostaru od 16 sati i uz pomoć studenata edukacijske rehabilitacije održati edukacija građana.

  – Edukacija će se održati na vrlo zanimljiv način, vješat ćemo šarene čarapice, odnosno svaka osoba koja se tu zatekne i bude vješala čarapice i na taj način pruži podršku osobama s Down sindromom, dobit će edukativnu karticu o ovom  sindromu – kazao je Ledić.

  Voditelj navedene likovne radionice Dalibor Nikolić kazao je kako je posebno iskustvo imati suradnju s ovom vrstom populacije.

  – Razvili smo razna prijateljstva i slobodno mogu reći da smo mi jedna vrsta velike obitelji. Iznimno mi je drago što se i veliki broj institucija uključio u sve ovo, jer toj djeci život možemo učiniti ljepšim ako se svi bar malo uključimo, a njihov osmijeh je više nego dovoljna nagrada. Djeca nisu htjela da se radionice okončaju, svako malo me pitaju kad će novi ciklus i mogu reći da su proizvodi nastali na našim radionicama respektabilne likovne kvalitete i socijalne dimenzije. Meni je na ponos što sam Mostarac jer ni neke veće sredine to ne rade na ovakav način – istaknuo je Nikolić.

  Radionica koju je održavala Udruga za Down sindrom Mostar potpomognuta je sredstvima Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, a u sklopu promocije slikovnice danas je u Galeriji “Rondo” također upriličeno i otvaranje izložbe na kojoj je predstavljen izbor radova, kolaža i sliko-crteža koji su ujedno i ilustracije u navedenoj slikovnici.

  Tisak slikovnice potpomognut je sredstvima Grada Mostara, Operatera za obnovljivi izvor energije i efikasnu kogeneraciju, Grada Čapljina i tvrtke FEAL d.o.o.

  Fena

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img