More
  VijestiSportŽenska košarkaška reprezentacija BiH do 4. juna na pripremama u Mostaru

  Ženska košarkaška reprezentacija BiH do 4. juna na pripremama u Mostaru

  U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara u četvrtak je održan sastanak povodom dolaska ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na pripreme u Mostar, a u sklopu priprema za odlazak na Europsko prvenstvo.

  Delegaciju KSBiH su predvodili Amer Čolan, generalni tajnik, Vedran Princ, direktor svih muških reprezentativnih selekcija i svima dobro poznato ime u svijetu košarke Razija Mujanović, tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

  U ime Saveza sastanku su prisustvovali predsjednik Senad Kevelj, generalna tajnica Mirjana Bošnjak i Dženan Šuta, viši sportski menadžer, dok je u ime Gradske uprave Grada Mostara sastanku prisustvovao načelnik Odjela za društvene djelatnosti Božo Ćorić.

  – Prije svega, sve zahvale Gradu Mostaru i Sportskom savezu na iskazanoj želji da ugostite žensku košarkašku reprezentaciju BiH. Ovo je treći put da će reprezentacija BiH uzeti učešće na EP i smatramo da smo stekli dobre preduvjete za kontinuitet rezultata u budućnosti, s obzirom na to da imamo jako mladu i talentiranu ekipu igračica, a ovom slučaju i vi postajete dio vjerujemo jedne uspješne sportske priče – kazao je generalni tajnik Amer Čolan.

  Proslavljena košarkašica Razija Mujanović kazala je kako je poseban osjećaj kada nakon igračke karijere uspijete u nekoj drugoj ulozi u reprezentaciji i doprinesete odlasku na smotru najboljih reprezentacija u Europi.

  Vedran Princ istaknuo je kako mu je drago što će se ženska reprezentacija pripremati u Mostaru, a nada se da će iz Grada na Neretvi ponijeti potrebnu energiju za kvalitetan rezultat.

  – U Sportskom savezu stojimo na raspolaganju svim klubovima kojima pružamo maksimum podrške u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Posebno nam je drago kad možemo doći u priliku da u našem gradu ugostimo najbolje sportaše ove zemlje, kao što je u ovom slučaju ženska košarkaška reprezentacija BiH. Siguran sam da ćemo biti dobri domaćini i da će bh. igračice biti zadovoljne nama kao domaćinima ali i ljepotama našeg grada te da će zadovoljne otići na prvenstvo Europe – kazao je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

  Načelnik Ćorić je u svoje i ime mostarskog gradonačelnika dr. Marija Kordića čestitao na plasmanu košarkašica na EP, te se zahvalio na dolasku delegacije KSBiH u Mostar.

  – Grad Mostar i Sportski savez imaju dobru komunikaciju i nije bilo nikakvih smetnji da ukažemo gostoprimstvo najboljim košarkašicama da dio priprema pred odlazak na EP urade upravo u Mostaru. Vjerujem da će to potaknuti mnoge djevojčice, ali i dječake da krenu trenirati košarku u Mostaru – kazao je Ćorić.

  Prilikom današnjeg susreta, Vedran Princ uručio je predsjedniku SSGM-a Senadu Kevelju dres s potpisima igrača muške košarkaške reprezentacije BiH, dok je Razija Mujanović načelniku Boži Ćoriću uručila dres s potpisom reprezentativke Jones.

  Reprezentacija će u Mostaru boraviti od 30. maja do 4. juna.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img