Zbog sušenja rublja na balkonima kazne do 500 KM

Stanari u zgradama koje se nalaze u glavnim ulicama ili koje su okrenute prema glavnim prometnicama ne bi smjeli prostirati i sušiti rublje na balkonima i prozorima. Definirano je to propisima Službe za inspekcijske poslove Općine Kakanj.

Sušenje rublja na balkonima i prozorima, smatra se, narušava urbani izgled određenog prostora i za one koji se ne pridržavaju ovog propisa, predviđene su kazne od 50 do 500 KM.

Prema informacijama iz Službe za inspekcijske poslove Općine Kakanj, komunalna inspekcija nadležna je za prekršaje koje građani prave kada je u pitanju sušenje rublja s vanjskih strana stambeno-poslovnih zgrada.

Inspekcija djeluje po prijavi

Inspekcija djeluje po prijavi ili nakon što prethodno sama utvrdi nepravilnosti, odnosno rublje na balkonima koji su izravno okrenuti prema prometnicama u glavnim ulicama.

– Inspekcija u svom godišnjem planu i programu ima predviđen dio gdje je dužna povremeno pratiti i obilazi određene ulice i uočavati po službenoj dužnosti ima li ima kršenja propisa kada je u pitanju sušenja rublja i nekih drugih prostirki.

Konkretno sušenje i prostiranje nekog rublja u stambeno-poslovnim zgradama zabranjeno je s ulične strane. Mi pod tim podrazumjevamo glavne ulice, kazao je za NTV IC Amir Dedić, šef Službe za inspekcijske poslove Općine Kakanj.

Sporedna ulica može, glavna ne

Strana zgrade koja gleda u sporednu ulicu ne spada pod odluku o zabrani sušenja rublja.

Ukoliko rublje ne smeta drugim etažnim vlasnicima, stanari koji imaju takvu potrebu i nemaju drugo rješenje mogu prostirati i sušiti rublje na kracima zgrade odnosno s one strane zgrade koja ne gleda prema glavnoj prometnici.

– Imamo zabilježene slučajeve kršenja odluke, inspekcija će po svakoj i pojedinačnoj prijavi i našem uočavanju kršenja odluke će reagirati.

Naravno da prvo slijedi pismeno upozorenje a onda ako se odluka o sušenju rublja nastavi kršiti mogu se izreći kazne u iznosu od 50 do 500 KM, kazao je za NTV IC Amir Dedić, šef Službe za inspekcijske poslove Općine Kakanj – prenosi Fokus.ba

Objava Zbog sušenja rublja na balkonima kazne do 500 KM pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas