Zbog korupcije lišen slobode zaposlenik Ureda za veterinarstvo BiH

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e lišili su slobode osumnjičenog zaposlenika Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni Mladenko Andrić, rođen 1964. godine u Konjicu, nastanjen u Brčkom, je lišen slobode na području Orašja i biće u zakonskom roku predat postupajućoj tužiteljici, koja će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Tužilaštvo BiH i SIPA vode istragu koja se odnosi na koruptivna krivična djela, a prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni, kao veterinarski inspektor i ovlaštena osoba na dužnosti na graničnom prijelazu, primio dar u novčanom iznosu kako bi bez potrebnih detaljnih kontrola koje su propisane, omogućio prelaz granice za teretno vozilo, a time i promet namirnica životinjskog porijekla, za koji su potrebne dozvole i uvjerenja, a nadzor na navedenim prometom vrši Ured za veterinarstvo BiH.

Osumnjičeni je lišen slobode nakon uzimanja dara, a označeni novac je pronađen i oduzet, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Zbog korupcije lišen slobode zaposlenik Ureda za veterinarstvo BiH Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi