Završena dvodnevna zajednička vježba svih članica GSS-a FBiH na Prenju

GSS FBiH: Ovakvim vježbama postajemo spremniji za sve potencijalne nesreće koje se mogu dogoditi na našim planinama. Bezbjednost i brzina reagovanja ključni su u svakoj akciji spašavanja

Gorska služba spašavanja FBiH na lokalitetu Prenja protekla dva dana je realizovala godišnju vježbu na Prenju pod nazivom „PRENJ 2023.“, a domaćin je bila GSS Stanica Konjic.

Godišnjim planom aktivnosti Gorske službe spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine održana je redovna godišnja vježba u zimskim uslovima, a riječ je o zajedničkoj vježbi svih članica GSS-a Federacije BiH.
U vježbi je učestvovalo kompletno članstvo Gorske službe spašavanja na nivou Federacije BiH, uz učešće oko 70 osoba, potvrđeno je Feni iz GSS FBiH.
Realizovana je prema realnom scenariju kombinovana vježba za sve segmente spašavanja na nepristupačnom terenu.

Foto: Fena/GSS FBiH

– Ovakvim vježbama postajemo spremniji za sve potencijalne nesreće koje se mogu dogoditi na našim planinama. Bezbjednost i brzina reagovanja ključni su u svakoj akciji spašavanja – naglašavaju iz GSS-a Federacije BiH.

GSS FBiH/FENA/radiokonjic.ba

Foto: FENA/GSS FBiH

15.01.2023.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi