back to top

Zamjena cjevovoda za sigurniju vodoopskrbu Neuma

J.P. „Komunalno Neum“ d.o.o. Neum provodi projekt zamjene cjevovoda na Regionalnom vodoopskrbnom sustavu Gabela-Neum.

Radi se o sanaciji dijela gravitacijskog cjevovoda na iznimno zahtjevnoj dionici Moševići-Gradac polje dužine 870 m. Projekt obuhvaća aktivnosti zamjene dotrajalog postojećeg čeličnog cjevovoda starog 42 godine novim DUCTIL cijevima.

Vrijednost projekta iznosi 308.868,00 KM a planirano vrijeme završetka lipanj 2024.godine.

Projekt je financiran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša FBiH u iznosu 160.000,00 KM ugovorenima kroz  poziv za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2023. godinu te vlastitim sredstvima Poduzeća u iznosu 148.868,00 KM.

Cilj provedbe projekta sigurnija je opskrba potrošača kroz upravljanje gubicima u mreži, uzimajući u obzir da smanjivanje gubitaka, optimizacija zahvaćanja vode, snižavanje potrošnje električne energije u proizvodnji i distribuciji te bolje upravljanje rizicima dugoročno doprinose i održivom korištenju voda.

Rezultati projektnih aktivnosti očekuju se odmah po završetku projekta a kroz prizmu zaštite okoliša, ovaj projekt se smatra iznimno važnim, kako za komunalno poduzeće tako i za lokalnu zajednicu.

Objava Zamjena cjevovoda za sigurniju vodoopskrbu Neuma pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Popularno danas