Za sada – ništa od novca, ako bude čut će se

Stalna zapitkivanja o jednokratnoj novčanoj pomoći proračunskih korisnika HBŽ-a

Brojni županijski službenici prosvjetari i policajci razglabaju o tome hoće li i njima biti jednokratne pomoći za krpanje standarda poljuljanog inflacijom. Neka se zna, za sada nema odluke, a slijedom toga ni novca.

Piše: Božo Krajina/Tomislavcity

Ljudi ne znaju i naklapaju tko taj novac daje i pri tome postavljaju pogrešne teze. Odluku da poslodavci svojim zaposlenicima mogu do kraja ove fiskalne godine ispatiti jednokratnu pomoć u iznosu koji sami odrede, a najviše do 1.080 KM donijela je Vlada Federacije. Oni su na temelju svoje odluke isplatili tu pomoć svojim zaposlenicima. Poslodavac našoj policiji, učiteljima i županijskim raznoraznim službama je Vlada Hercegbosanske županije. Kod nje je novac i na njoj je odluka u već spomenutim propozicijama Vlade Federacije. Te odluke nema, hoće li je biti, neću vam morati javljati; kad se to događa mediji su prespori.

Dakle učitelji i policajci, znam da ste u čudu jer su pomoć davali općina i njihova javna poduzeća i ustanove, Federacija i njena javna poduzeća i ustanove. Za županije mi je bilo lijeno provjeravati. Jedino znam za neprihvaćanje jednokratne pomoći u HNŽ-u jer su nezadovoljni iznosom od 300 KM i zahtijevaju znatno više.

Eto mi smo zatalasali, valjda bi sindikati trebali zahtijevati, pa da vidimo! Vrijeme curi, kraj godine blizu. Na potezu Vukadinova vlada.

Usput i to ne kao retoričko pitanje, što je s radnicima u privatnom sektoru. Poslodavci, dajte im iljedarku, neoporeziva.

  Šteta od šumskoga požara na Blidinju procijenjena na više od milijun maraka

Neću dalje, reći će dobro ti se razbacuje tuđim novcem!

Objava Za sada – ništa od novca, ako bude čut će se pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi