More
  VijestiVlada HNŽ-a odobrila 100 tisuća maraka za nabavu metadona za potrebe ovisnika

  Vlada HNŽ-a odobrila 100 tisuća maraka za nabavu metadona za potrebe ovisnika

  Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Izvješće o izvršenju proračuna HNŽ-a i Izvješće o izvršenju tekuće pričuve za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2021. godine.

  Istaknuto je kako je zbog pandemije koronavirusa očekivano došlo do pada prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine, no ohrabruje trend oporavka koji se, uz poboljšanu epidemiološku situaciju, očekuje i u nastavku godine, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava za nabavu metadona.

  Naime, Vlada i Ministarstvo, u suradnji s Centrom za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar i UNDP-om BiH, osigurali su sufinanciranje projekta s ciljem razmjernog povećanja aktivnosti na smanjenju štete bolesti ovisnosti u opijatima u HNŽ-u.

  U tu svrhu izdvojit će se 100.000 maraka za nabavu metadona za potrebe ovisnika registriranih u Centru za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti.

  Također, usvojena je Odluka o izmjeni Odluke o utvrđivanju liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, te je lista proširena s još šest lijekova (generika).

  Nastavljajući aktivnosti na jačanju gospodarskog razvitka HNŽ-a, Vlada je usvojila i niz odluka o dodjeli koncesija za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za sedam elektroenergetskih objekata – solarnu fotonaponsku elektranu ”Hodovo 4”, ”Hodovo 5”, ”Hodovo 6”, ”Hodovo 7”, ”Pješivac 5”, ”Pješivac 6”, ”Pješivac 7”, na lokalitetu Hodovo u općini Stolac.

  Također, dana je suglasnost na Ugovor za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa  i distribucije električne energije za solarnu fotonaponsku elektranu ”ST-1” i elektroenergetski objekt fotonaponska elektrana ”TC SOLAR” na lokalitetu Industrijska zona Čitluk.

  Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada je donijela Odluku o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu ribolovnog prava na dijelu ribolovnog područja- ribolovnim zonama za obavljanje športsko-rekreacijskog ribolova na području HNŽ-a. Cjelovit tekst javnog natječaja bit će objavljen na službenoj stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

  Osim toga, Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju jednokratnih novčanih pomoći za pokrivanje troškova liječenja branitelja i članova njihovog obiteljskog kućanstva u ukupnom iznosu od 9.900 maraka, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img