More
  VijestiVlada donijela Odluku o izradi Strategije razvitka HNK-a 2021.-2027

  Vlada donijela Odluku o izradi Strategije razvitka HNK-a 2021.-2027

  Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) donijela je Odluku o izradi Strategije razvitka HNK-a 2021.-2027. kojom se, među ostalim, utvrđuju ciljevi i prioriteti razvitka kantona te način njihova ostvarivanja.

  Ovom strategijom također se utvrđuju i financijski i institucijski okvir za implementiranje, monitoring, evaluiranje i izvješćivanje, i ona je osnovni dokument za izradu sektorskih strategija, DOP-a, proračuna i programa javnih investicija kantona, priopćeno je na internetskoj stranici Vlade HNK-a.

  Odluka o izradi Strategije utemeljena je na odredbama Zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvitkom u Federaciji Bosne i Hercegovine i Uredbe o izradi strateških dokumenata u FBiH.

  Proces izrade Strategije razvitka odvijao se u nekoliko faza. U prvom koraku izrađeni su Socio-ekonomska analiza i Strateška platforma, a u drugom koraku definiran je programski okvir – prioriteti, mjere i projekti.

  “Nacrt Strategije razvitka HNK-a za razdoblje 2021.-2027. godine, predviđen za konzultacije, dostupan je za Vaše komentare, sugestije i primjedbe. Kroz proces konzultacija planirano je da se Nacrt dokumenta korigira i dopuni informacijama, mjerama i projektima koji nedostaju, razradi indikativni financijski okvir i očekivane vrijednosti pokazatelja, te da oni budu obuhvaćeni konačnom verzijom Strategije razvitka”, kazali su iz Vlade.

  Prijedlozi i komentari na Nacrt Strategije razvitka HNK-a mogu se unijeti na obrascu, koji se može preuzeti na službenoj internetskoj stranici kantonalne Vlade, a kojega je potrebno dostaviti najkasnije do 8. maja na e-mail adresu [email protected], stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img