‘Vježbajmo zajedno’ – besplatne grupne vježbe za mostarske studente

-

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru podržao je projekt “Vježbajmo zajedno” koji je osmišljen kao program besplatnih grupnih oblika vježbanja za studente mostarskog sveučilišta, a održavat će se dva puta tjedno na “Trimuši” u Mostaru

Kako se navodi u najavi, u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa veliki broj sportsko-rekreativnih aktivnosti studenata Sveučilišta u Mostaru u zatvorenim prostorima je onemogućen što je rezultiralo smanjenjem tjelesne aktivnosti.

  • Tjelesno vježbanje ima nezamjenjivu ulogu u očuvanju fizičkog i psihičkog zdravlja. Pored toga, redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću podići će osobnu razinu energije studenta, poboljšati raspoloženje i koncentraciju. Navedeno će omogućiti studentima kvalitetniji studentski život i lakše savladavanje studentskih obaveza. Također ne treba izostaviti i socijalni faktor kao aspekt druženja koje omogućuje opuštena atmosfera vježbanja u prirodi na otvorenom uz zadržavanje fizičke distance – priopćili su organizatori. Sam program, koji će se održavati dva puta tjedno, voditi će studentice završnih godina studija kineziologije Sveučilišta u Mostaru. Na početku i na kraju programa biti će organizirano testiranje aerobnih kapaciteta te će svi studenti imati uvid u svoje rezultate i napredak po završetku programa. Pored toga, prigodnim nagradama nagraditi će se studenti koji budu najredovitiji tijekom održavanja vježbi. Program je podržao Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru i bit će potpuno besplatan za sve zainteresirane studente.
spot_img

Mostar vijesti