More
  VijestiVeleposlanica Švedske u nastupnom posjetu kod premijera Hercega

  Veleposlanica Švedske u nastupnom posjetu kod premijera Hercega

  Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u utorak u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Švedske u BiH Johannu Strömquist s kojom je razgovarao o mogućnostima konkretnije suradnje.

  S obzirom na to da je riječ o prvom službenom susretu, Herceg je iskoristio prigodu čestitati veleposlanici Strömquist na imenovanju na dužnost švedske veleposlanice u BiH. Upoznao ju je s aktivnostima i planovima Vlade HNŽ-a, s naglaskom na mogućnosti uspostave još konkretnije suradnje na polju gospodarstva, prometne povezanosti, zaštiti okoliša i turizma, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  – Prigoda je iskazati zahvalnost izdašnoj potpori Kraljevine Švedske i njezine razvojne agencije Side obnovi i razvoju naših gradova i općina, osobito kada je riječ o nekoliko vitalnih infrastrukturnih projekata u Mostaru i drugim dijelovima naše županije – izjavio je Herceg.

  Tijekom susreta tema razgovora bila je i aktualna pandemija koronavirusa.

  – Posljednjih tjedana u HNŽ-u bilježimo pad incidence te broja hospitaliziranih i umrlih. Potrebno je još nešto strpljenja kako bismo dostigli zacrtane ciljeve, nakon čega ćemo, nadam se, ići u dalje kontrolirano popuštanje protuepidemijskih mjera i postupno normaliziranje života. U tom kontekstu, bitno je spomenuti kako smo ovih dana sa socijalnim partnerima postigli suglasje vezano za novi kolektivni ugovor u zdravstvu. Time je okončan štrajk i naši građani moći će u punini koristiti zdravstvene usluge na koje imaju neotuđivo pravo – kazao je Herceg.

  Govoreći o projektima kroz koje Švedska godinama pruža potporu obnovi i razvitku BiH, veleposlanica Strömquist iskazala je spremnost za nastavkom i unaprjeđenjem postojeće dobre suradnje, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img