Veleposlanica Švedske u nastupnom posjetu kod premijera Hercega

-

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u utorak u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Švedske u BiH Johannu Strömquist s kojom je razgovarao o mogućnostima konkretnije suradnje.

S obzirom na to da je riječ o prvom službenom susretu, Herceg je iskoristio prigodu čestitati veleposlanici Strömquist na imenovanju na dužnost švedske veleposlanice u BiH. Upoznao ju je s aktivnostima i planovima Vlade HNŽ-a, s naglaskom na mogućnosti uspostave još konkretnije suradnje na polju gospodarstva, prometne povezanosti, zaštiti okoliša i turizma, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

– Prigoda je iskazati zahvalnost izdašnoj potpori Kraljevine Švedske i njezine razvojne agencije Side obnovi i razvoju naših gradova i općina, osobito kada je riječ o nekoliko vitalnih infrastrukturnih projekata u Mostaru i drugim dijelovima naše županije – izjavio je Herceg.

Tijekom susreta tema razgovora bila je i aktualna pandemija koronavirusa.

– Posljednjih tjedana u HNŽ-u bilježimo pad incidence te broja hospitaliziranih i umrlih. Potrebno je još nešto strpljenja kako bismo dostigli zacrtane ciljeve, nakon čega ćemo, nadam se, ići u dalje kontrolirano popuštanje protuepidemijskih mjera i postupno normaliziranje života. U tom kontekstu, bitno je spomenuti kako smo ovih dana sa socijalnim partnerima postigli suglasje vezano za novi kolektivni ugovor u zdravstvu. Time je okončan štrajk i naši građani moći će u punini koristiti zdravstvene usluge na koje imaju neotuđivo pravo – kazao je Herceg.

Govoreći o projektima kroz koje Švedska godinama pruža potporu obnovi i razvitku BiH, veleposlanica Strömquist iskazala je spremnost za nastavkom i unaprjeđenjem postojeće dobre suradnje, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

spot_img

Mostar vijesti