Večeras posljednja predstava u natjecateljskom programu Mostarske liske

-

Predstavom Bosanskog narodnog pozorišta Zenica “Sakati Billy sa Inišmana”, koja je na programu večeras u 20 sati, u Narodnom pozorištu Mostar završava se natjecateljski program 18. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”.

Predstava je nastala prema tekstu Martina McDonagha, a režirao ju je Predrag Štrbac.

Po riječima redatelja Štrpca, “Sakati Billy sa Inišmana” vesela je crna komedija o bijegu: od sredine kojom se čovjek ne zadovoljava, od strahova, od spoznaje prolaznosti i promašenosti sopstvenih života, od siromaštva, nedostatka ljubavi, čamotinje svakodnevice, bolesti i smrti… Ali ne, ne brinite – Sakati Billy je sve samo ne turobna priča.

“To je priča o ljubavi i požrtvovanosti, o jednoj mački i jednoj guski, tucetu jaja i jednom kamenu. O najslađim bombonama na svijetu. O ajkulama. O jednom filmu i djevojci sa zelenim zubima…”, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

U predstavi igraju Nusmir Muharemović, Anđela Ilić, Sabina Kulenović, Faketa Salihbegović Avdagić, Zlatan Školjić, Siniša Vidović, Mugdim Avdagić, Adis Mehanović, Tamara Miličević-Stilić.

U srijedu, 29. rujna, stručni žiri će dodijeliti Velike liske za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju i najboljeg glumca/glumicu, kao i posebne nagrade. Nagrade će uručiti i žiri medija i žiri publike, nakon čega će uslijediti koncert grupe “Divanhana” u čast nagrađenih.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti