More
  VijestiUsvojen budžet Grada Mostara za 2021. godinu

  Usvojen budžet Grada Mostara za 2021. godinu

  Gradsko vijeće Mostara usvojilo je u četvrtak Prijedlog budžeta tog grada za 2021. godinu u iznosu nešto većem od 91 milion maraka, kao i odluku o njegovom izvršenju.

  Po riječima predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića, za Mostar su zaista došli neki novi dani i ovo Gradsko vijeće, kako je kazao, zajedno s gradonačelnikom i Gradskom upravom ima snage da iz Mostara konačno idu neke lijepe poruke i priče.

  – Danas smo usvojili dvije ključne odluke za Grad Mostar – budžet i odluku o izvršenju budžeta. U nastavku sjednice očekuju nas još takođe dvije važne odluke od kojih je jedna o davanju ovlaštenja u javnim poduzećima kojima je vlasnik Grad, a druga o donošenju javnog interesa za našu glavnu ulicu od Hita- kružnog toka do hotela Ero. Ja se nadam da ćemo usvojiti i te odluke i siguran sam da će u ovoj godinu, uz još jednu odluku koja je krucijalna kada je u pitanju Odluka o legalizaciji, Gradsko vijeće dati puni doprinos i opravdati očekivanja građana Mostara – istakao je Marić.

  Dodao je kako smatra da budžet ima i svoj razvojni dio te da su socijalni i ostali segmenti pokriveni u onoj mjeri koliko to dozvoljavaju primanja i prihodi u budžetu Grada.

  I po ocjeni gradonačelnika Mostara Maria Kordića budžet Grada je razvojni.

  – S obzirom na to da je 20 posto budžeta predviđeno za projekte u Gradu Mostaru apsolutno da je to i razvojni budžet. Ono što je naša obaveza je da već od sutra počnemo aktivnosti na način da operacionaliziramo budžet, odnosno da počnemo taj novac trošiti na pravi način – transparentno kako bi se do kraja godine u Mostaru vidjeli ozbiljni pomaci – kazao je Kordić.

  Smatra kako vijećnici nisu nezadovoljni budžetom te da su u proteklom periodu dosta razgovarali o svim važnijim pitanjima za Grad Mostar.

  – Očekivali smo možda mnogo više amandmana vijećnika i moje mišljenje je da nije bilo nekog velikog nezadovoljstva. Većina tih amandmana se jednim dijelom već nalazila u budžetu. Razlog što smo imali ovako protočnu priču oko budžeta Grada Mostara je taj da jako puno komuniciramo. U zadnjih mjesec dana sa svim vijećnicima razgovaramo o idejama i smjeru u kojem bi trebao ići Grad Mostar i mislim da je upravo ta komunikacija urodila plodom da su nam sjednice protočne i nadam se da će tako i ostati – zaključio je Kordić.

  Sjednica Gradskog vijeća je u toku.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 1 / 5. Brojanje glasova: 1

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img