Uspostavom mobilnih timova do bolje imunizacije

-

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici održanoj u utorak u Mostaru razmatrala je i usvojila Smjernice ekonomske i fiskalne politike HNŽ-a za razdoblje 2022.-2024. godine.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju i načinu utroška sredstava utvrđenih Proračunom za 2021. godinu s pozicije “Financiranje nabave cjepiva”, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici županijske vlade.

Odlukom su osigurana sredstva za nabavu cjepiva protiv gripe za sezonu 2021.-2022., cjepiva protiv bjesnoće i humanog imunoglobulina te za promociju cijepljenja protiv covida-19.

S ciljem definiranja zajedničkih aktivnosti i mjera u svezi s epidemiološkom situacijom izazvanom koronavirusom i kolektivnom imunizacijom pučanstva, Vlada je, na prijedlog resornog ministarstva, donijela zaključak kojim je zatraženo od zdravstvenih ustanova koje provode postupak imunizacije da, sukladno svojim mogućnostima, uspostave mobilne timove i pokrenu proces imunizacije uposlenih u gospodarskim subjektima na njihovim radnim mjestima.

Također, na zahtjev Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, Vlada je osigurala sredstva Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a za osiguravanje izdavanja potvrda o cijepljenju – QR koda.

Vlada je usvojila i Odluku o davanju suglasnosti na potpisivanje sporazuma Ministarstva za pitanja branitelja i Službe za zapošljavanje HNŽ-a po projektu sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih branitelja i djece ratnih vojnih invalida.

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila i niz drugih odluka, zaključaka i rješenja, stoji u priopćenju.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti