More
  VijestiUspostavom mobilnih timova do bolje imunizacije

  Uspostavom mobilnih timova do bolje imunizacije

  Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici održanoj u utorak u Mostaru razmatrala je i usvojila Smjernice ekonomske i fiskalne politike HNŽ-a za razdoblje 2022.-2024. godine.

  Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju i načinu utroška sredstava utvrđenih Proračunom za 2021. godinu s pozicije “Financiranje nabave cjepiva”, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici županijske vlade.

  Odlukom su osigurana sredstva za nabavu cjepiva protiv gripe za sezonu 2021.-2022., cjepiva protiv bjesnoće i humanog imunoglobulina te za promociju cijepljenja protiv covida-19.

  S ciljem definiranja zajedničkih aktivnosti i mjera u svezi s epidemiološkom situacijom izazvanom koronavirusom i kolektivnom imunizacijom pučanstva, Vlada je, na prijedlog resornog ministarstva, donijela zaključak kojim je zatraženo od zdravstvenih ustanova koje provode postupak imunizacije da, sukladno svojim mogućnostima, uspostave mobilne timove i pokrenu proces imunizacije uposlenih u gospodarskim subjektima na njihovim radnim mjestima.

  Također, na zahtjev Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, Vlada je osigurala sredstva Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a za osiguravanje izdavanja potvrda o cijepljenju – QR koda.

  Vlada je usvojila i Odluku o davanju suglasnosti na potpisivanje sporazuma Ministarstva za pitanja branitelja i Službe za zapošljavanje HNŽ-a po projektu sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih branitelja i djece ratnih vojnih invalida.

  Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila i niz drugih odluka, zaključaka i rješenja, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img