More
  ZanimljivostiUspostavljena saradnja između AEPTM-a i SUM-a

  Uspostavljena saradnja između AEPTM-a i SUM-a

  Sporazum o suradnji Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM) i Sveučilišta u Mostaru (SUM) u ponedjeljak su u sjedištu Agencije potpisali rektor SUM-a Zoran Tomić i ravnatelj Agencije Marko Vujević koji su, kao primarni cilj Sporazuma, istaknuli uspostavljanje partnerskih odnosa tih dviju institucija u stručnoj, obrazovnoj i znanstveno-istraživačkoj oblasti.

  Potpisivanjem ovog sporazuma otvorena je mogućnost zajedničkog organiziranja znanstveno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozija, seminara, radionica i ulaganja zajedničkih napora za osiguranje financijskih sredstava iz vanjskih izvora financiranja, priopćeno je iz AEPTM-a.

  “U složenoj sigurnosnoj situaciji, opterećenoj migrantskom krizom i različitim oblicima kriminaliteta, mora se odgovoriti znanstveno i stručno, i naravno moramo imati dobro obučene policijske službenike”, kazao je Vujević.

  Istaknuo je kako su preseljenjem u novoizgrađeni kompleks, uvjeti za rad u Agenciji idealni.

  “Naš cilj je ipak podići kvalitetu obuka na najvišu razinu. Želimo po profesionalnosti i izvrsnosti biti prepoznatljiv regionalni centar, a takav može biti jedino ako imamo stručne i kompetentne profesore i predavače, i ako iza naše agencije stoji znanstvena institucija kao što je Sveučilište u Mostaru”, naglasio je Vujević.

  Dodao je kako smatra da će i ovaj sporazum doprinijeti razvoju agencije kojoj su temeljna policijska obuka i različiti vidovi specijalističkih obuka policijskih službenika, policijskih i sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine zakonska nadležnost.

  “Strateška zadaća SUM-a, osim primarne zadaće obrazovanja mladih naraštaja, je i doprinijeti i pomoći razvoju društvene zajednice. Upravo je potpisivanje sporazuma s Agencijom, koji uključuje i obrazovanje, doprinos Sveučilišta društvu i zajednici u kojoj djeluje“, naglasio je rektor Tomić.

  Na sastanku s izaslanstvom SUM-a, uime Agencije, uz ravnatelja Vujevića, bili su zamjenik Saša Govedarica, načelnica Odjela za potporu Dunja Galić i šefica Odsjeka za pravne poslove Jelena Pupić. Uz rektora Tomića, u izaslanstvu Sveučilišta bili su prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Zdenko Klepić, prorektor za međusveučilišnu suradnju Vlado Majstorović, prorektor za znanost i razvoj Ivo Čolak, Tomislav Volarić iz Centra za IT – SUMIT, te iz Ureda rektora Damir Vasilj.

  Gosti su obišli novoizgrađeni kompleks, posebice nastavni dio s kabinetima za laser-shot, e-learning, kriminalistiku, te sportsku dvoranu, teretanu i vanjske sportske terene.

  Predstavnici SUM-a istaknuli su kako su kvaliteta izgrađenog kompleksa i mogućnosti koje pruža s ciljem priprema i održavanja najsuvremenijih obuka neupitni, prenosi tntportal.ba.

  Potpisnici Sporazuma još jednom su naglasili postojanje svih preduvjeta za rad na zajedničkim istraživačkim projektima, izradi programa usavršavanja akademskog i stručnog kadra, proučavanje problema od zajedničkoga interesa i pronalaženje najboljih načina njihova rješavanja, kao i poticanje aktivnosti od zajedničkoga interesa za obje institucije, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 1 / 5. Brojanje glasova: 1

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img