Uskoro besplatna patronažna pomoć za mostarske porodilje

Patronažna služba za porodilje pri Domu zdravlja Mostar u završnoj je fazi priprema i osposobljavanja te s radom kreće do kraja ove godine.

– Dvije osobe bit će angažirane, a pravo na usluge imat će sve porodilje koje su korisnice usluga Doma zdravlja Mostar – kazala je Feni glasnogovornica Doma zdravlja Mostar Ines Popovac.

Patronažne sestre će u suradnji s ginekologom provoditi aktivnosti na terenu, a mostarski Dom zdravlja će im za tu namjenu osigurati vozilo koje će im biti na raspolaganju.

Grad Mostar dugi niz godina nije imao besplatnu patronažnu pomoć te su rodilje takvu vrstu usluge u prvim danima majčinstva tražile na privatnim adresama.

– Za sve one koji planiraju roditeljstvo, formiranje ove službe je veliki korak koji ulijeva sigurnost i brigu o obitelji u najranijoj fazi – poručila je Popovac.

Dodala je kako je broj posjeta patronažne sestre individualan te će ovisiti o situaciji kakvu zatekne u kući.

– U slučaju detekcije bilo kakvih problema, bit će moguće i svakodnevne posjete – rekla je glasnogovornica Doma zdravlja Mostar.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi