Uprava CZ ŽZH danas u Posušju izvodi vježbu evakuacije: Čut ćete sirene žurnih službi

Protekloga tjedna Uprava civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke je provodila edukacije za učenike i školske djelatnike o ponašanju u slučajevima kada se u ustanovi dogodi požar ili neka druga nepogoda i nesreća. Riječ je i edukaciji pod nazivom „Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća i vježba evakuacije“ u sklopu koje se pokazuje vježba evakuacije, ali predavanje o prirodnim i drugim nepogodama. Ove vježbe već su provedene u školama na Vraniću, Viru i u Rakitnu. Ovaj tjedan na rasporedu su i škole u samom Posušju.

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u tijeku je edukacija učenika i zaposlenika osnovnih škola na području Općine Posušje pod nazivom „Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća i vježba evakuacije“.  

U provedbi edukacije osim zaposlenika Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke sudjeluju učenici Medicinske škole Općine Posušje, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Posušje, HGSS-a Stanice Posušje, Doma zdravlja Posušje i Policijske uprave Posušje.

U jutarnjim satima u ponedjeljak i utorak (nakon 10.30 sati) edukacija će se održavati u staroj i novoj školi Ivana Mažuranića u središtu grada. S obzirom da je cilj vježbe simuliranje stvarne situacije izbijanja požara, oglasit će se sirene naših žurnih službi vatrogasne sirene, sirene vozila policije, Hitne pomoći i GSS-a. Imajući u vidu da bi to moglo uznemiriti građane, obavještavamo ih da nemaju razloga za zabrinutost.

Objava Uprava CZ ŽZH danas u Posušju izvodi vježbu evakuacije: Čut ćete sirene žurnih službi pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas