More
  VijestiUNDP obećao pomoć Mostaru kod rješavanja problema deponije i sportske dvorane

  UNDP obećao pomoć Mostaru kod rješavanja problema deponije i sportske dvorane

  Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sastao se u utorak u Gradskoj vijećnici sa šefom Programa za lokalni razvoj UNDP-a Edisom Arifagićem i regionalnom program menadžericom te organizacije Boženom Bohm Kaltak.

  Na sastanku se razgovaralo o konkretnim mogućnostima pomoći UNDP-a Gradu Mostaru kroz različite projekte, posebno rješavanja problema deponije otpada, nastavka izgradnje sportske dvorane, rekonstrukcije zgrade “Nama” te oko poboljšanja rada i usluga javnih komunalnih poduzeća.

  Također, bilo je govora o temama vezanim za poboljšanje transparentnosti rada Gradske uprave, digitalizacije, informatizacije upravljanja gradskom imovinom, kao i pomoći pri uvođenju sustava e-uprave za Grad Mostar, te pristupanju izrade revizije izrađene Strategije razvoja Grada Mostara. 

  Dogovorena je i pomoć pri unaprjeđenju usluga i digitalizacije javnog prijevoza u gradu Mostaru kao i sufinanciranje izrade Akcionog plana održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama (SECAP), saopćeno je iz Gradske uprave.

  Kako ističu, Grad Mostar je nakon javnog poziva odabran kao partner u provedbi projekta PIPLS- Projekt unaprjeđenja učinkovitosti lokalnih usluga u BiH, koji provodi UNDP u suradnji s Veleposlanstvom Švedske u BiH.

  Cilj je projekta unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu, uspostavljanje sustava za strateško upravljanje javnom imovinom, transparentno knjiženje, unaprjeđenje vještina uposlenih, definiranje politika i pravilnika za upravljanje imovinom na lokalnoj razini i drugo.

  Pored toga, dogovoren je i nastavak uspješne saradnje na provedbi projekata energijske efikasnosti, stoji u saopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 1 / 5. Brojanje glasova: 1

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img