UNDP obećao pomoć Mostaru kod rješavanja problema deponije i sportske dvorane

-

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sastao se u utorak u Gradskoj vijećnici sa šefom Programa za lokalni razvoj UNDP-a Edisom Arifagićem i regionalnom program menadžericom te organizacije Boženom Bohm Kaltak.

Na sastanku se razgovaralo o konkretnim mogućnostima pomoći UNDP-a Gradu Mostaru kroz različite projekte, posebno rješavanja problema deponije otpada, nastavka izgradnje sportske dvorane, rekonstrukcije zgrade “Nama” te oko poboljšanja rada i usluga javnih komunalnih poduzeća.

Također, bilo je govora o temama vezanim za poboljšanje transparentnosti rada Gradske uprave, digitalizacije, informatizacije upravljanja gradskom imovinom, kao i pomoći pri uvođenju sustava e-uprave za Grad Mostar, te pristupanju izrade revizije izrađene Strategije razvoja Grada Mostara. 

Dogovorena je i pomoć pri unaprjeđenju usluga i digitalizacije javnog prijevoza u gradu Mostaru kao i sufinanciranje izrade Akcionog plana održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama (SECAP), saopćeno je iz Gradske uprave.

Kako ističu, Grad Mostar je nakon javnog poziva odabran kao partner u provedbi projekta PIPLS- Projekt unaprjeđenja učinkovitosti lokalnih usluga u BiH, koji provodi UNDP u suradnji s Veleposlanstvom Švedske u BiH.

Cilj je projekta unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu, uspostavljanje sustava za strateško upravljanje javnom imovinom, transparentno knjiženje, unaprjeđenje vještina uposlenih, definiranje politika i pravilnika za upravljanje imovinom na lokalnoj razini i drugo.

Pored toga, dogovoren je i nastavak uspješne saradnje na provedbi projekata energijske efikasnosti, stoji u saopćenju.

spot_img

Mostar vijesti