More
  VijestiUklonjene veće količine otpada s 'divljih deponija' u Mostaru

  Uklonjene veće količine otpada s ‘divljih deponija’ u Mostaru

  Djelovanjem inspekcijskih službi na nekoliko lokacija u Gradu Mostaru uklonjene su veće količine smeća koje su nedozvoljeno deponovane.

  Naime, Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara u okviru svojih redovnih nadzora identificirala je određene lokalitete na kojima je izvršeno nedozvoljeno deponovanje veće količine otpada, nakon čega je komunalni inspektor svojim rješenjima izdao naloge JP “Komunalno“ Mostar za izvanredno čišćenje raznog otpada kao i građevinskog šuto materijala s predmetnih lokacija, saopćeno je iz Gradske uprave.

  Kako je navedeno, velike količine otpada bile su deponovane uz most Franje Blaževića (Avijatičarski most), uz prometnicu od kružnog toka prema nekadašnjem Sokolu, te u naselju Kosor, a Komunalno poduzeće je već izvršilo čišćenje određenih lokaliteta ili je u toku postupka čišćenja.

  “Ovim putem posebno apeliramo na građanstvo da fokus svoje pažnje usmjere ka sprječavanju ponavljanja opisanih nelegalnih aktivnosti u gradu, da svojim prijavama ukazuju na neposredne počinitelje prekršaja ove vrste, kao i da vlastitim angažmanom sami sudjeluju u kreiranju ljepšeg i ugodnijeg okruženja”, poručili su iz Gradske uprave Mostara.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 1 / 5. Brojanje glasova: 1

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img