More
  VijestiUdruženje boraca 'Patriotske lige' HNK: Oštro se protivimo prizivanju vampira rata

  Udruženje boraca ‘Patriotske lige’ HNK: Oštro se protivimo prizivanju vampira rata

  Udruženje boraca “Patriotske lige BiH” Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) reagiralo je u srijedu na saopćenje mostarske HVIDRA-e te izrazilo oštro protivljenje, kako navode, “prizivanju vampira rata i aveti fašizma”.

  “Oštro se protivimo prizivanju vampira rata i aveti fašizma koji se očito vide u posljednjim odlukama u Neumu kod ograničenja kupovine nekretnina koje se uskraćuju Bošnjacima, pozivanje Herceg Bosne i veličanje već presuđenim zločinima i počinjenom genocidu zasnovanom na sili i zločinu koji se svakodnevno ispoljava na područjima gdje su nakon zločina, protjerivanja i pljačke Hrvati ostali u većini vršeći majorizaciju jednog naroda i potčinjavanje i neuvažavanje svih ostalih građana Bosne i Hercegovine, veličajući već presuđene ratne zločince iz agresije 1991. – 1995. godine”, navodi se u saopćenju.

  Kako ističu, Udruženje boraca HVIDRA-e “treba da se bavi zaštitom svoje boračke populacije, a ne podržavanjem nemoralnih, nedemokratskih i neljudskih rješenja”.

  “Poštovani predstavnici boračkih udruženja, pozivamo vas da se zalažete za bolji život svojih branilaca kroz zakone o boračkoj populaciji, zaštitu i poboljšanje socijalne slike svih branilaca kroz jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu”, poručuju iz Udruženja boraca “Patriotske lige BiH” HNK.

  (Fena)

  mostarski.ba
  #Udruženje #boraca #Patriotske #lige #HNK #Oštro #protivimo #prizivanju #vampira #rata

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img