Grad Mostar potpisnik Memoranduma o razumijevanju u svrhu promocije rodno odgovornog upravljanja financijama i resursima

Predstavnici UN Women u Bosni i Hercegovini te 12 općina i gradova u BiH potpisali su danas Memorandum o razumijevanju u svrhu promocije rodno odgovornog upravljanja javnim financijama i resursima, te unapređenja kapaciteta i odgovornosti u toj oblasti.

Potpisivanjem ovog memoranduma suradnja se fokusira na unapređenje lokalnih kapaciteta i procesa s ciljem provedbe principa rodne ravnopravnosti i rodno odgovornog budžetiranja, u skladu sa zakonskim obavezama i mandatima jedinica lokalne samouprave.

Svim prisutnima su se obratile Ingrid Macdonald, rezidentna koordinatorica UN u BiH,  Samra Filipović-Hadžiabdić, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiH i predstavnica Veleposlanstva Švedske u BiH.

Rezidentna koordinatorica UN Women u BiH Ingrid Macdonald istaknula je da su potpisnici preuzeli opredjeljenje, lidersku poziciju da u okviru svog budžetiranja prioritet daju ženama i rodnim pitanjima, čime se unapređuje i čitavo društvo.

Pored predstavnika Grada Mostara, potpisnici memoranduma su općine i gradovi: Centar Sarajevo, Lukavac, Banja Luka, Bosanska Krupa, Prijedor, Trebinje, Tešanj, Travnik, Istočna Ilidža, Srbac i Prnjavor.

www.mostar.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas