Eko HUB BLAGAJ/Novi Val i JU Osnovna škola Gnojnice najavljuju akciju čišćenja i pošumljavanja na području Starog grada u Blagaju

-

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val kao i JU Osnovna škola Gnojnice, organizuju akciju čišćenja i pošumljavanja sa lokalnom zajednicom Blagaj, 20.11.2021 (Subota) sa početkom u 10:00h.

Akcija čišćenja i pošumljavanja krenuti će sa skupljanjem učesnika ispod Starog grada u Blagaju.

JU Osnovna škola Gnojnice su dio projekta „Misli o prirodi!“ kao Eko škola gdje će za ovaj događaj posaditi 20 sadnica na području Starog grada Blagaj i učestvovati u akciji čišćenja sa Eko HUB-om Blagaj koji akciju planira na isti dan.

JU Osnovna škola Blagaj će se pridružiti ovim aktivnostima, a ona je također dio projekta „Misli o prirodi!“ kao Eko škola.

Pozivamo sve zainteresovane građane lokalne zajednice Blagaj  da podrže ovu akciju čišćenja, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

U slučaju vremenskih nepogoda ili dodatnih epidemioloških mjera akcija čišćenja će biti odgođena, gdje će se u dogovoru sa predstavnicima lokalne zajednice Blagaj odrediti novi datum.

Svi učesnici će dobiti potrebnu opremu za ovu akciju, kao hranu i osvježenje.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti