U Vidošima se osniva dobrovoljno vatrogasno društvo – DVD “Gospe Vidoške”

U prostorija „KUD-a Rudine župa Vidoši“ u Vidošima, na poziv Inicijativnog odbora 22. siječnja održana je Utemeljiteljska izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Gospe Vidoške“ Vidoši – Livno. Na Utemeljiteljsku skupštinu odazvalo se 56 punoljetnih žitelja Župe Vidoši koji su donijeli Odluku o utemeljenju DVD –a „Gospe Vidoške“, usvojili statut i imenovali tijela pravljanja Društva.
Za predsjednika DVD-a izabran je Ante Vukoja, za zamjenika predsjednika Josip Perković a za tajnika Vanja Beljan, koji su kao dužnosnici društva po funkciji ujedno i članovi Upravnog odbora.

Za predsjednika Skupštine izabran je Mirko Mišić, a za zamjenika Mislav Mišković, navodi se u priopćenju.

Prvi korak je napravljen, sada slijedi pravna procedura oko registracije Društva, upisa u registar udruga i stjecanja svojstva pravne osobe, nakon toga brojne druge aktivnosti poput formiranja vatrogasne postrojbe, imenovanje zapovjednika postrojbe, nabava opreme, suradnja s nadležnim tijelima uprave civilne zaštite, licenciranje i obuka vatrogasaca po pravilima struke u skladu s pozitivnim zakonskim i podzakonskim propisima.
Vjerujemo kako će ova hvalevrijedna inicijativa uz predan rad i angažman svakog člana Društva, prijatelja i donatora te uz suradnju i potporu svih razinama vlasti zaživjeti u punom intenzitetu na dobrobit cjelokupne lokalne zajednice, navodi se u priopćenju DVD-a “Gospe Vidoške”

Objava U Vidošima se osniva dobrovoljno vatrogasno društvo – DVD “Gospe Vidoške” pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi