U Tomislavgradu se otvara škola “Superznalac”

Od rujna Tomislavgrad očekuje nešto sasvim novo, do sad neviđeno u ovom gradu.

Superznalac je priča koju ćete zajedno s Vašim djetetom svima pričati jer ovdje se uči po metodama koje djeca na ovim prostorima nisu mogla nigdje vidjeti ni čuti. Ovdje se kroz igru dolazi do saznanja koja ostaju trajno zabilježena u malim mozgovima koji se razvijaju nevjerojatnom brzinom. Od sada ćete imati mogućnost pružiti djeci svjetski program koji se primijenjuje u brojnim državama svijeta ili ih ostaviti u obrazovnom sustavu koji već godinama stagnira sa planovima i programima koji su stari više od 40 godina.

Mi kao roditelji danas imamo problem u kojem djecu moramo “odvlačiti” od tehnologije kako bi ih bar na trenutak aktivirali da “misle svojom glavom”. Suvremen način života nekako potiče sve na pronalaženje brzih informacija putem različitih online pretraživača. Sve se to događa uz minimalno korištenje mozga.

To nikako ne znači da su naša djeca manje sposobna za pun intelektualni razvoj.

Sva djeca rođena su s neograničenim potencijalom svog uma, pitanje je samo hoće li se ta prilika iskoristiti ili će se trajno propustiti.

Program za djecu koja pomjeraju granice

Mentalna aritmetika je sposobnost računanja i postizanja točnog rezultata, bez korištenja olovke i papira, kalkulatora ili nekog drugog tehničkog pomagala. Za početak djeca koriste abakus, a poslije uspijevaju zadatke riješavati mentalno. Ovu sposobnost je moguće razviti samo kod djece u periodu od 4 do 14 godina.

  Bugojno: Obilježena 29. godišnjica stradanja bugojanskih Hrvata

Pored nevjerojatnih brzina računanja, poboljšava se i način na koje vaše dijete sluša i vidi, obrađuje i razumije informacije, zamišlja i stvara određene predstave, prepoznaje detalje, rješava probleme, reagira, a ono što je još jedna od znanstveno dokazanih koristi mentalne aritmetike je povećanje inteligencije koju obično zovemo IQ.

Oslanjajući se na gore navedeno, važno je napomenuti kako se sve to može postići kod djece koja su zdrava bez obzira imaju li potencijal za matematiku ili ne.

Djevojčica, učenica škole mentalne aritmetike promatra ekran na kojem se emitira 40 brojeva u nizu i računa u svojoj glavi praveći, pri tom, specifične pokrete prstima obje ruke. Izazivamo vas da i vi probate isto, BEZ digitrona, papira ili olovke. Počnimo!

Impresivno, zar ne? Možda je onda baš ovo zgodan trenutak da saznate da je ovo prosječan test, polaznici škole mentalne aritmetike inače računaju i znatno složenije matematičke operacije koje uključuju množenje i dijeljenje.

I da, i vaše dijete može ovo! Znanstvena istraživanja su pokazala da je IQ djece koja su aktivna u mentalnoj aritmetici za 7.11 bodova veći od djece koja se nisu sretala sa mentalnom aritmetikom.

Najboljim superznalcima će biti omogućen odlazak na državna i svjetska natjecanja mentalne aritmetike.

Zar to nije fenomenalno?!

U toku su predprijave za program mentalne aritmetike u TOMISLAVGRADU, kao i za program MALI ZNALAC/NUMICON za najmlađe.

Program Mali znalac se naslanja na Numicon – Oxfordsku metodu koja se koristi u zemljama diljem svijeta, a smisao je da se djeci brojevi  kao i osnovne operacije s brojevima serviraju na njima jednostavan i primamljiv način. Boje, oblici, veličina i težina nastavnih pomagala koje koristimo bude kod djece motivaciju za stjecanjem novih znanja.

  Blidinje: Požar došao blizu stambenih objekata

Do svih informacija možete doći putem web stranice: www.superznalac.com, instagram profila superznalac, superznalac_tomislavgrad,YOUTUBE kanala, porukom ili pozivom na broj 063/707 442.

Superznalac.com/Posušje.info

Objava U Tomislavgradu se otvara škola “Superznalac” pojavila se prvi puta na Tomislav City.tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi