U ovoj sedmici dvije predstave na repertoaru HNK Mostar

-

Nagrađivana predstava “Ja od jutra nisam stao”, autorice Une Vizek i redatelja Dražena Krešića, na repertoaru je HNK Mostar u utorak, 5. oktobra, a kako bi izgledao svijet u kojem bi vladale žene, dok muškarci doma kuhaju, vode domaćinstvo, uzimaju porodiljni i čuvaju djecu, na satiričan način prikazano je u ovoj predstavi.

U predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Mario Knezović, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Ivan Skoko.

Dugo iščekivana, također nagrađivana predstava “Logorilijada”, autora Dragana Komadine i redatelja Ivana Lea Leme, nastala prema memoarskoj prozi Ilije Jakovljevića “Konclogor na Savi” i zbirci pjesama “Lirika nevremena” te motivima “Grobnice za Borisa Davidoviča” Danila Kiša, bit će izvedena u petak i subotu, odnosno 8. i 9. oktobra 2021. godine.

Predstava govori o sudbini pjesnika u totalitarnim režimima, odnosno književnika koji se nije htio odreći vlastitih političkih i moralnih uvjerenja.

Zanimljivo je da je o ovoj predstavi nedavno objavljen i originalni znanstveni rad. Naime, dr. sc. Sarina Bakić i dr. sc. Nedžma Džananović Miraščija s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu objavile su znanstveni rad pod naslovom “Iliji Jakovljeviću u sretanje: Sociološka analiza teatarske predstave Logorilijada u kontekstu promišljanja o pojedincu u totalitarnim društvima” u znanstvenom časopisu “Sociološki diskurs”, priopćeno je iz mostarskog HNK. 

Ova predstava doživjela je i određene promjene u ansamblu pa će tako umjesto Branimira Vidića Flike igrati Slaven Knezović, a umjesto Borisa Matića Saša Oručević. Osim njih dvojice, u predstavi igraju Robert Pehar, Ivo Krešić, Miro Barnjak, Ivan Skoko, Bojan Beribaka i Mario Bošnjak.a

spot_img
spot_img

Mostar vijesti