U Mostaru šestero umrlih i šestero novozaraženih

-

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u posljednja 24 sata preminulo je šest osoba: žena iz Ljubuškog rođena 1940. godine, žena iz Posušja rođena 1950. godine, muškarac iz Stoca rođen 1943. godine, žena iz Posušja rođena 1950. godine, muškarac iz Livna rođen 1955. godine i žena iz Mostara rođena 1949. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 35 pacijenata, od kojih je šest na invazivnoj i tri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirana su dva, a otpuštena tri pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirano je 279 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih je osam, i to: šest iz Mostara te po jedno iz Jablanice i Čapljine.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 21 rješenje o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 1302 rješenja. Ukupno je izdano 36513 rješenja, priopćio je Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK-a.

spot_img

Mostar vijesti