U Mostaru hapšenje zbog droge

Policijski službenici Federalne uprave policije su jučer, 19. jula, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, lišili slobode jednu osobu s područja Općine Mostar inicijala A.Z. (1978.), koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Po naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres porodične kuće koju koristi osumnjičeni A.Z., u čijem dvorištu je pronađena plantaža sa 17 zasada nepoznate biljke koja asocira na opojnu drogu „cannabis“, a koje su prilikom izvršenog uviđaja krim. tehnički zadokumentirane i uklonjene s navedene lokacije, saopćeno je iz FUP-a.

Pronađeni su i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, a radi se o određenoj količini sjemena biljke „cannabis“, vojnom automatskom oružju i okvirima s municijom, dvije ručne bombe, određena količina municije, telefonski aparat i sim kartica, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s krivičnim djelima.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru gdje je zadržana 24 sata, te će protiv nje biti u zakonskom roku nadležnom tužilaštvu podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” Krivičnog zakona Federacije BiH.

U Mostaru hapšenje zbog droge Dnevni.ba.

dnevni.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru