U Livnu uspješno realiziran Drugi ljetni kamp za osobe s invaliditetom

U organizaciji Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Put u život – PUŽ Livno i Marijanske vinkovske mladeži u Livnu je uspješno realiziran Drugi ljetni kamp za osobe s invaliditetom. Srednja strukovna škola sa svojim učionicama, sportskim terenom i ostalim pratećim sadržajima i bajkovita kućica na rijeci Sturbi bili su ovih dana najveselija mjesta u gradu.

Različite kreativne radionice za osobe s invaliditetom ugostile su i one iz najudaljenijih livanjskih sela. Već i sam pogled na ovu žuto-plavu skupinu govori koliko im je kamp donio veselja.

„Odlično, ovo se zabavljamo, je lipo svašta radimo, i lani je bilo i ove godine i dogodine će biti ako bog dragi da“, kaže Ljubica Brnić.

„Zabavljam se, imam svoje društvo ovdje, i baš mi je lipo ovdje, baš bi uvijek išao ovdje. Uvijek mi je zanimljivo družit se sa svojim prijateljima, sa svojom ekipom i sa svima, meni je baš drago ovdje“, rekao nam je Dominik Čečura.

Udruga „PUŽ“ je jedna od rijetkih u BiH, ali i šire, koja na svakog svog člana ima barem jednog volontera. Ovog ljeta pojačani su i s desetogodišnjakom koji je sve obveze savjesno obavio.

„Čistio sam šljive i onda smo ih rezali, jeo sam jedan sendvič, i bio sam tamo u vodi malo“, priča nam Luka Grgić, volonter.

„Danas imamo aktivnosti izrade džema i ukrašavanja staklenki gdje ćemo potom te staklenke napunit džemom i svatko će moći ponijeti svoju staklenku kući“, kaže Antea Miloloža, volonterka i članica MVM Livno.

  Požar na Kamešnici! Katastrofa na pomolu!

„Konstantno u društvu čujemo što ne mogu, što ne mogu, a zapravo mogu puno toga. Upravo jutros kad sam došla i kad sam ih pitala tko od vas reže nožem oni svi kao nitko, kad smo im dali nož svi režu nožem. Mislim to su neke stvari koje su nama banalne u svakodnevnici, ali…“, poručuje Matea Visković, volonterka i članica MVM Livno.

Za njih itekako krupne, kao i za Marija. Je li mu bilo teško miješati džem.

„Je, teško je. Nekome je lako a nekome teško. (Pitanje: Hoćeš li ponijeti kući jednu teglicu?) Nadam se. Vidjet ću, ako bude ostalo, kaže kroz smijeh Mario Kalfić.

Ljetni kamp „Put u život“ otvoren je, sada već tradicionalnom štafetom, a druženje je nastavljeno u prirodi. Za roditelje su održane psihološke radionice, a svaki dan završava pjesmom, plesom i veseljem. Uz zahvale svima koji su doprinijeli da se ovako nešto dogodi, poručuju kako s nestrpljenjem čekaju sljedeću godinu i novo druženje.

federalna.ba

livnovine.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru