U Lištanima položen kamen temeljac za izgradnju vatrogasnog doma

LIVNO, 29.srpnja ( FENA) – U mjestu Lištani pored Livna u petak je svečano postavljen kamen temeljac budućeg vatrogasnog doma DVD-a sv. Ana Lištani.

U temelje budućeg vatrogasnog doma, zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD-a sv.Ana Oliver Gvozden, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader i gradonačelnik Livna Darko Čondrić su postavili krunicu, kipić svete Ane i vatrogasnu sjekiricu.

Na ovom mjestu će biti izgrađene 4 garaže sa pripadajućim prostorijama što će biti budući dom DVD-a sv. Ana Lištani.

Kako su kazali iz ovog dobrovoljnog vatrogasnog društva, iz godine u godinu društvo osim u gašenju požara aktivni su i u humanitarnim akcijama, pomaganju lokalnom stanovništvu pri drugim okolnostima gdje je zatražena njihova pomoći te također imaju pozitivne pomake i u infrastrukturnom planu.

Prije nego su krenuli u izgradnju vatrogasnog doma ovo vatrogasno društvo je svoju opremu držalo po garažama njihovih članova i u staroj ambulanti koju su dobili na korištenje od grada.

Trenutno broje 60 članova, a uz pomoć i donacije dobrih ljudi došli su do solidne opreme i voznog parka, dok je nedavna održana dobrotvorna večer prikupila financijska sredstva za početak izgradnje ovoga doma.

Osim spomenuti osoba koji su postavili kamen temeljac, današnjoj ceremoniji su prisustvovali i gradonačelnik Kastela Denis Ivanović, zapovjednik JVP Split Mario Mikas, zapovjednik JVP Sinj Stipe Ančić, zapovjednik PVP Tomislavgrad Mate Jurčević, konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak, a radove je blagoslovio zupnik don Ivo Martinović.

  Par riječi s mladim livanjskim glazbenikom Matejom Čekom

Nakon ceremonije svi okupljeni su se premjestili pod šator gdje su se pogostili hranom i pićem a u međuvremenu je krenuo i nogometni turnir u organizaciji DVDa Sv.Ana.

Inače, ovo vatrogasno Društvo je nastalo prije 5 godina potaknuto katastrofalnim požarima na području Općine Livno, a posebno na području MZ Lištani.

FENA

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi