U HNK-u tijekom vikenda sedam preminulih

-

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar od posljedica infekcije koronavirusom tijekom vikenda preminulo je ukupno sedam pacijenata.

Preminule su tri ženske i četiri muške osobe, i to ženska osoba 1966. godište iz Livna, muška osoba 1953. godište iz Mostara, ženska osoba 1950. godište iz Mostara, muška osoba 1954. godište iz Mostara, muška osoba 1938. godište iz Mostara, muška osoba 1954. godište iz Konjica i ženska osoba 1932. godište iz Ljubuškog.

Na bolničkom liječenju trenutno je 49 pacijenata, od kojih je 12 na invazivnoj i šest na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno, priopćeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK).

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a Mostar testirano je 676 uzorka. U HNKŽ-u pozitivnih je 75, od kojih 40 iz Mostara, tri osobe iz Čitluka, devet iz Čapljine, četiri iz Stoca, deset iz Jablanice, šest iz Konjica, dvije osobe iz Prozor-Rame i jedna iz Neuma.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori tijekom vikenda izdali su 27 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 673 rješenja, stoji u priopćenju.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti