U Gambiji uhićena osoba zbog dojava o bombi u Srbiji: ‘Pomagao mu student iz Poljske‘

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije obaviješteno je od strane Interpola Gambije da su izvršene provjere u vezi broja telefona i IP adrese povezanih s mail adresama s kojih su upućene prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama na teritoriji Republike Srbije i da je tom prilikom u Gambiji uhićen K.B. iz Gambije koji je priznao da je slao prijeteće poruke Republici Srbiji sa svoje mail adrese, navodi MUP Srbije u priopćenju.

Kako se osnovano sumnja da je u tome imao pomoć jednog studenta iz Poljske, u narednom periodu Ministarstvo unutarnjih poslova i Tužiteljstvo Srbije za organizirani kriminal inicirat će međunarodnu pravnu pomoć u cilju identifikacije i procesuiranja osumnjičenog iz Poljske, navodi MUP Srbije u priopćenju.

„Ističemo da su identificirane lokacije više mail adresa s kojih su stizale prijeteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex i da su o svemu obaviješteni naši inozemni partneri od kojih očekujemo i adekvatnu reakciju“, navodi MUP Srbije.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, navodi se, utvrdilo je ranije da su prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama stizale pretežno iz Poljske, Gambije, Irana, Nigerije, Ukrajine, Slovenije i Rusije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, također, rasvjetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašli izvršitelje i procesuirali ih, tvrde iz ove institucije.

“Republika Srbija je meta specijalnog rata, ali će izdržati sve pritiske i hakerske napade, baš kao i druge države koje se suočavaju s identičnim slučajevima pretnji o postavljenim bombama”, navodi MUP.

  Uhapšen djelatnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zbog droge

Objava U Gambiji uhićena osoba zbog dojava o bombi u Srbiji: ‘Pomagao mu student iz Poljske‘ pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi