U Dompesu pripremljeno i podijeljeno 10.000 obroka

U Dompesu u Mostaru, studentskom domu, pučkoj kuhinji i centru za dijalog, u ponedjeljak je pripremljen i odnesen 10.000. obrok za najpotrebitije.

Kuhinju u Dompesu blagoslovio je nadbiskup mons. Luigi Pezzuto, apostolski nunciji u BiH, 5. rujna 2017. godine i od tada se pripremaju i nose objedi najpotrebnijima, podsjećaju iz Dompesa.

“Do danas je pripremljeno i odneseno 10.000 objeda najpotrebnijima. Tijekom korone svaki radni dan se pripremi i odnese do 20 objeda, a petkom se podijeli ‘lanč’ paket za najpotrebnije”, priopćili su iz Dompesa.

Navode kako desetak obitelji pomažu u hrani jer oni mogu pripremiti objede u kući.

“Obroke nose postulatni, volonteri i djelatnici Campanila. Zahvalni smo Bogu, darovateljima, onima koji pripreme i nose objede u obitelji”, navodi se u priopćenju.

Također podsjećaju kako je građevinski projekt Dompes završen 95 posto te kako imaju 7.000 darovatelja i nadaju se da će preostalih 5 posto brzo završiti.

U Dompesu već petu godinu stanuju studenti, čiji broj se pomalo povećava, a ove godine su primili njih 60, od Zadra do Orašja.

Podsjećaju kako je projekt Dompes zamišljen da bude samoodrživ.

“Zacijelo, uvjereni smo da može biti samoodrživ. Predvidjeli smo dva kata u Dompesu za rad s turistima, jer smo blizu Starog mosta. I dobitak od te djelatnosti ići će za glavnu misiju Dompesa, a to je pomoć siromašnima i smanjenje troškova studentima”, navodi se u priopćenju.

Koliko je koristan ovaj članak?

  Prikazivanje dokumentarnog filma "Maglaj-rat i mir" danas u Mostaru

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi