More
  VijestiU Dompesu pripremljeno i podijeljeno 10.000 obroka

  U Dompesu pripremljeno i podijeljeno 10.000 obroka

  U Dompesu u Mostaru, studentskom domu, pučkoj kuhinji i centru za dijalog, u ponedjeljak je pripremljen i odnesen 10.000. obrok za najpotrebitije.

  Kuhinju u Dompesu blagoslovio je nadbiskup mons. Luigi Pezzuto, apostolski nunciji u BiH, 5. rujna 2017. godine i od tada se pripremaju i nose objedi najpotrebnijima, podsjećaju iz Dompesa.

  “Do danas je pripremljeno i odneseno 10.000 objeda najpotrebnijima. Tijekom korone svaki radni dan se pripremi i odnese do 20 objeda, a petkom se podijeli ‘lanč’ paket za najpotrebnije”, priopćili su iz Dompesa.

  Navode kako desetak obitelji pomažu u hrani jer oni mogu pripremiti objede u kući.

  “Obroke nose postulatni, volonteri i djelatnici Campanila. Zahvalni smo Bogu, darovateljima, onima koji pripreme i nose objede u obitelji”, navodi se u priopćenju.

  Također podsjećaju kako je građevinski projekt Dompes završen 95 posto te kako imaju 7.000 darovatelja i nadaju se da će preostalih 5 posto brzo završiti.

  U Dompesu već petu godinu stanuju studenti, čiji broj se pomalo povećava, a ove godine su primili njih 60, od Zadra do Orašja.

  Podsjećaju kako je projekt Dompes zamišljen da bude samoodrživ.

  “Zacijelo, uvjereni smo da može biti samoodrživ. Predvidjeli smo dva kata u Dompesu za rad s turistima, jer smo blizu Starog mosta. I dobitak od te djelatnosti ići će za glavnu misiju Dompesa, a to je pomoć siromašnima i smanjenje troškova studentima”, navodi se u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img