U Brčkom održan koncert “Suzvučja” u organizaciji Međukulturnog vijeća BiH

Zajednički koncert temeljnih organizacija kulture naroda BiH pod nazivom “Suzvučja” održan je u subotu 2. srpnja na Trgu mladih u Brčkom.

Koncert je jedan od projekata Međukulturnog vijeća BiH, koje je osnovano na temelju sporazuma o suradnji četiri temeljne organizacije kulture naroda BiH, i to BZK “Preporod”, HKD “Napredak”, SPKD “Prosvjeta” i ŽKPHD “La Benevolencija”. Uz druge zajedničke aktivnosti, temeljne organizacije kulture naroda Bosne i Hercegovine svake godine organiziraju koncert Suzvučja u nekom od gradova Bosne i Hercegovine, te je ovogodišnji koncert bio poklon ovih organizacija gradu Brčkom s idejom da se na kulturi temelji identitet svakog naroda, ali i da kultura istovremeno povezuje ljude i narode.

Predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča rekao je da je sporazum o suradnji četiri kulturna društva, koja su prepoznata kao temeljne zajednice naroda u BiH, potpisan 2020. godine.

“Kroz zajedničke projekte pokušavamo promoviratu ideju da možemo na zajednički način raditi i promovirati kulturu naroda u BiH, uvažavajuću sve specifičnosti koji svaki od ovih naroda ima. Veoma nam je drago što smo večeras u Brčkom i što ćemo imati priliku da sva četiri društva kroz mini program pokažu šta odlikuje naše kulture u BiH”, istaknuo je predsjednik Čiča.

Ovo je treći koncert Suzvučja u BiH, nakon održanih u Sarajevu i Mostaru, a za sljedeću godinu isti je planiran da se održi i u Banjoj Luci.

  Nastavak izgradnje mostarske sportske dvorane i dalje neizvjestan

Ovaj kulturni događaj zabilježio je i BHRT, a snimak koncerta će naknadno emitirati u svom televizijskom programu BHT1.

U Brčkom održan koncert “Suzvučja” u organizaciji Međukulturnog vijeća BiH Običan radio.

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi