HNK: U pet dana covid-19 potvrđen kod 118 učenika i 29 nastavnika

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu protekle sedmice, od 1. do 5. novembra, covid-19 potvrđen je kod 118 učenika, dok ih je 209 bilo u samoizolaciji, kao i šestero djece u predškolskim ustanovama.

Prema podacima Kriznog štaba HNK, koronavirus registriran je kod 52 učenika srednjih škola, kod 43 učenika predmetne te kod 23 učenika razredne nastave.

U istom periodu covid-19 potvrđen je kod 20 nastavnika/profesora srednjih škola, te kod 9 nastavnika/učitelja predmetne nastave, a registrirana su i dva slučaja kod nenastavnog osoblja. 

U samoizolaciji je bilo ukupno 209 učenika te šestero djece u predškolskim ustanovama, kao i 6 profesora/nastavnika i dvoje učitelja. Nenastavnog osoblja u samoizolaciji bilo je troje. 

Zanimljivo je da u tom periodu nije potvrđen nijedan slučaj zaraze odgajatelja kao ni drugog osoblja predškolskih ustanova, niti je neko od njih bilo u samoizolaciji.

Zbog propisane mjere samoizolacije, nastavu na daljinu pohađala su 224 učenika.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas