back to top

TUŽITELJSTVU dostavljeno izvješće o počinjenom KD „Krađa“ protiv osumnjičene osobe A.D. iz Livna zbog otuđenja mesing i inoks alki s mjesnih groblja

Dana, 18. 2. 2024. godine djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je od strane NN počinitelja ili više njih u proteklih nekoliko dana otuđena veća količina mesing i inoks alki s mjesnog groblja u mjestima Grborezi i Zabrišće.

Očevid na mjestu obavili su djelatnici PU Livno, te tom prilikom utvrdili da je s mjesnog groblja u Grborezima otuđeno 17 mesing i inoks alki sa devet obiteljskih grobnica, dok je s mjesnog groblja u Zabrišću otuđeno 31 mesing i inoks alki sa 14 obiteljskih grobnica.

Operativnim radom na terenu djelatnici PU Livno došli su do saznanja da je NN počinitelj ili više njih otuđili mesing i inoks alke sa mjesnih grobalja u mjestima Rapovine, Bila ,Prolog, Odžak i Ćaić. Obavljenim očevidom na navedenim mjesnim grobljima utvrđeno je da nedostaje ukupno 87 mesing i inoks alki.

Postupajući po navedenom kaznenom djelu, policijski službenici PU Livno došli su do saznanja da postoji osnovana sumnja da je mogući počinitelj osoba A.D. ( 1979. ) iz Livna, te je nad istim izvršena kriminalistička obrada tijekom koje je isti priznao počinjenje navedenog kaznenog djela.

Po kompletiranju predmeta djelatnici PU Livno će nadležnom Županijskom tužiteljstvu u Livnu dostaviti izvješće o počinjenom KD „Krađa“ iz čl. 286. KZ F BiH protiv osumnjičene osobe A.D. iz Livna, priopćeno je iz MUP HBŽ.

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas