More
  VijestiTimovi FUCZ deminirali 27.852 m² površine na zadatku “Koridor Vc Mostar Jug–Buna”

  Timovi FUCZ deminirali 27.852 m² površine na zadatku “Koridor Vc Mostar Jug–Buna”

  Na zahtjev JP Autoceste Federacije BiH deminerski timovi Federalne uprave civilne iz Mostara, Goražda i Livna završili su deminerski zadatak “Koridor Vc Mostar Jug – Buna” na području Grada Mostara, ukupne površine 27.852 m².

  Područje ovog zadatka pripada lokalnoj zajednici Hodbina koje je tokom ratnih dejstava bilo između linija konfrontacije, te je zbog sumnje na miniranost izrađen projekat deminiranja metodom tehničkog izviđanja. Aktivnosti na ovom zadatku otežavala je izuzetno gusta vegetacija karakteristična za ovo područje, ali su radovi, uz maksimalan angažman deminerskog osoblja, završeni u optimalnom roku. Tokom izvođenja radova pronađena su i propisno uništena četiri neeksplodirana ubojna sredstva.

  timovi fucz deminirali 27.852 m² površine na zadatku “koridor vc mostar jug–buna”

  Nakon završetka radova Federalna uprava civilne zaštite, kao izvođač radova, je sa granicama tehnički izviđene površine upoznala predstavnika Grada Mostara kao krajnjeg korisnika, kao i predstavnika JP Autoceste Federacije BiH na čiji zahtjev je izvršeno deminiranje ovog zadatka.

  Federalna uprava civilne zaštite je početkom marta 2021. godine započela radove na deminiranju ove lokacije kao prioritenog i značajnog projekta za provođenje daljnjih aktivnosti na izgradnji Autoputa Vc.    

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img