More
  VijestiKulturaTalijanski umjetnik Alberto Ruce gostuje u Mostaru

  Talijanski umjetnik Alberto Ruce gostuje u Mostaru

  Nakon uspješno realiziranog 10. Street Arts Festivala Mostar, organizacijski SAFMO tim kreće s realizacijom novog umjetničkog sadržaja u okviru “Urban Renaissance” projekta kojeg podržava švedska fondacija  Kvinna till Kvinna, a riječ je u umjetničkoj rezidenciji na kojoj će gostovati talijanski ulični umjetnik Alberto Ruce.

  Rezidencija naziva „Equilibrio“ koncipirana je tako što će umjetnik provesti u Mostaru dva tjedna te posvetiti dosta vremena u istraživanju grada i povijesti te kroz susrete s određenim sugrađankama i sugrađanima stvarati utisak o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Mostara. 

  Nakon istraživačkog dijela slijedit će stvaranje skice i odabir lokacije za intervenciju koja će se izvoditi na jednoj od ruševina ili napuštenih gradskih prostora.

  – Prvi put da na ovakav način pristupamo pripremi kao i izvedbi nekog murala. Za nas je to pomjeranje granica i jedan novi izazov kroz koji ćemo imati vremena posvetiti se samo jednom umjetniku te i sami biti dio cijelog procesa – ističu organizatori.

  Nadalje navode kako se kroz ovaj koncept želi staviti akcenat na stanje gradskih javnih prostora u kojima egzistira mnogo ruševina i napuštenih objekata.

  – Nama je to sasvim normalna pojava na našim ulicama i ruševine su postale dio nas. Umjetniku poput Alberta Rucea one su inspiracija za eskperimentiranje i stvaranje – kazali su.

  Umjetnik će boraviti u Mostaru do 27. listopada, a proces rezidencije moći ćete pratiti na društvenim mrežama Street Arts Festivala Mostar.

  Projekat “Urban Renaissance” implementira Udruženje For A s fokusom osnaživanja već postojeće urbane platforme Mostara kao i organizacijskog tima Street Arts Festivala Mostar koji službeno počinje djelovati kao Udruga Rezon.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img