Talijanski umjetnik Alberto Ruce gostuje u Mostaru

Nakon uspješno realiziranog 10. Street Arts Festivala Mostar, organizacijski SAFMO tim kreće s realizacijom novog umjetničkog sadržaja u okviru “Urban Renaissance” projekta kojeg podržava švedska fondacija  Kvinna till Kvinna, a riječ je u umjetničkoj rezidenciji na kojoj će gostovati talijanski ulični umjetnik Alberto Ruce.

Rezidencija naziva „Equilibrio“ koncipirana je tako što će umjetnik provesti u Mostaru dva tjedna te posvetiti dosta vremena u istraživanju grada i povijesti te kroz susrete s određenim sugrađankama i sugrađanima stvarati utisak o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Mostara. 

Nakon istraživačkog dijela slijedit će stvaranje skice i odabir lokacije za intervenciju koja će se izvoditi na jednoj od ruševina ili napuštenih gradskih prostora.

– Prvi put da na ovakav način pristupamo pripremi kao i izvedbi nekog murala. Za nas je to pomjeranje granica i jedan novi izazov kroz koji ćemo imati vremena posvetiti se samo jednom umjetniku te i sami biti dio cijelog procesa – ističu organizatori.

Nadalje navode kako se kroz ovaj koncept želi staviti akcenat na stanje gradskih javnih prostora u kojima egzistira mnogo ruševina i napuštenih objekata.

– Nama je to sasvim normalna pojava na našim ulicama i ruševine su postale dio nas. Umjetniku poput Alberta Rucea one su inspiracija za eskperimentiranje i stvaranje – kazali su.

Umjetnik će boraviti u Mostaru do 27. listopada, a proces rezidencije moći ćete pratiti na društvenim mrežama Street Arts Festivala Mostar.

  Kulinarski show 'Najbolja hurmašica' u utorak u Mostaru

Projekat “Urban Renaissance” implementira Udruženje For A s fokusom osnaživanja već postojeće urbane platforme Mostara kao i organizacijskog tima Street Arts Festivala Mostar koji službeno počinje djelovati kao Udruga Rezon.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi