Taekwondo: David Milićević državni prvak!

Taekwondo klub Poskok iz Posušja je nastupio na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u sportskoj borbi za kadete i juniore u olimpijskom taekwondou. Prvenstvo se održalo u subotu 25.3.2023. godine u gradskoj sportskoj areni u Zenici. Na prvenstvu je nastupilo 320 najboljih natjecatelja iz 40 klubova sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Posuški taekwondo je bio jedan od uspješnijih, a predstavljalo ga je 5 članova u kadetskom i 6 u juniorskom uzrastu koji su se izborili za 6 medalja. Najuspješniji posuški poskok je bio David Milićević, junior do 59 kilograma koji je uvjerljivim pobjedama u četvrtfinalu 2:0 (Buško blato, Tomislavgrad), u polufinalu 2:0 (Bosna, Visoko), kao i u finalu 2:0 (Bosna, Visoko) potvrdio svoju kvalitetu i osvojio zlatnu medalju i titulu prvaka Države. On je sigurno jedan od najtalentiranijih mladih taekwondo boraca u Bosni i Hercegovini i šire. David je u finalu državnog prvenstva porazio Fahrudina Adilovića, jednog od najuspješnijih mladih boraca u BiH, dugogodišnjeg prvaka BiH u svojim kategorijama, prošlogodišnjeg prvaka BiH u ovoj kategoriji i europskog kadetskog prvaka iz 2021. godine. David je također u prošloj godini bio prvak BiH u kategoriji kadeta do 53 kilograma. U 2022. godini predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu, a na europskom kadetskom prvenstvu nakon dvije pobjede zauzeo je izvrsno 5. mjesto. Već sljedeću subotu očekuje ga nastup na međunarodnom bodovnom turniru G/E klase Austria open na kojem će nastupiti jedni od najboljih boraca u njegovoj kategoriji.

taekwondo: david milićević državni prvak!
Taekwondo: David Milićević državni prvak!

Davidu su ovo prve pobjede u juniorskom uzrastu, a trenutno zauzima drugo mjesto u Hrvatskoj i prvo mjesto u Bosni i Hercegovini u kategoriji juniora do 59 kilograma. Osim Davida uspješni su bili i drugi posuški “poskoci”. Junior Ivano Zlopaša je izgubio u finalu rezultatom 1:2 od predstavnika iz Sarajeva, kadeti do 49 kilograma Boris Gavrić (2 pobjede) i Šimun Topić (1 pobjeda) osvojili su brončane medalje, kao i Anamarija Miličević u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma i juniorka Lucija Miličević u kategoriji juniorki do 63 kilograma. Antea Kraljević je u toj istoj kategoriji nakon pobjede u pretkolu predala borbu za medalju zbog bolesti. Filipa Bašić je nakon ozljede izgubila borbu u pretkolu te kategorije kao i ozljeđeni Dominik Jukić u kategoriji juniora do 63 kilograma. Bez pobjeda su također ostali Marta Grubišić, kadetkinja do 51 kilograma i Rafaela Čutura, juniorka do 55 kilograma. Poskoke su na ovom natjecanju vodili glavni trener kluba Petar Boban i trenerica Lucija Bašić uz podršku roditelja i navijača.

Petar Boban, glavni trener:

Nisam nezadovoljan rezultatima iako smo uglavnom borbe gubili u napetim borbama i tjesnim rezultatima gdje su suci dosta griješili na štetu naših boraca, ali i ostalih sudionika. Nažalost imali smo dosta zdravstvenih problema u našem juniorskom timu. Filipa vuče ozljedu još od natjecanja u Kninu te se u borbi još više povrijeđuje. Dominik, također, od natjecanja u Imotskom ima ozljedu noge i cijeli prošli tjedan je imao gripu, a Antea se razboljela u petak večer pred nastup. Lucija je nakon tri mjeseca bez ikakve aktivnosti zbog ozljede na treningu odradila 2 treninga i osvojila broncu, David je u polufinalnoj borbi dobio jak udarac u prepone, kadet Šimun je od Imotskog također ozljeđen, ali evo uspjeli smo napraviti solidan rezultat na jednom od sugurno najjačih Državnih prvenstava za ove uzraste. Naši borci su imali grešaka, ali su uglavnom pružili dobre borbe i ne preostaje nam ništa drugo nego nastaviti još više raditi i pripremati se za sljedeća natjecanja. David Milićević se sigurno najviše istakao na ovom prvenstvu obzirom da mu je ovo tek treći juniorski turnir a već ima 2 zlatne i srebnu medalju. David ima veliku ljubavi prema ovom olimpijskom sportu i ima veliku podršku svoje mnogobrojne obitelji, svojih istinskih prijatelja, našeg Kluba i uz Božju pomoć očekuje ga uspješna taekwondo karijera. Vjerujem da će on i ostali naši sportaši biti pravi uzor i za nove generacije uspješnih taekwondoaša u Posušju ali i šire. Sada moramo njega i Filipu oporaviti od ozljeda i pripremiti za jedan jaki turnir u Austriji za par dana, što neće biti lako, ali uz pomoć naših suradnika i sponzora vjerujemo da ćemo uspjeti. Nakon toga nam sljedi mjesec dana intezivnih priprema za Europsko klupsko prvenstvo u Bugarskoj, Prvenstvo Federacije i Multi Europske igre gdje ćemo pokušati skupiti važne bodove za ulazak u reprezentaciju te nastup na Svjetskom kadetskom i Europskom juniorskom prvenstvu krajem kolovoza ove godine. Moramo što prije završiti projekt proširenja taekwondo doma da steknemo bolje uvjete za naše natjecatelje. Zahvaljujem se našim suradnicima i zlatnimsponzorima Fitnes centru SportArts, Rehabilitacijskom centru Soleus, Markoti doo, Euromaterijalima doo, Pikić staklu, srebrnom sponzoru tiskari Olovka kao i Općini Posušje bez kojih naši projekti nebi bili ostvarivi. 

Na kraju želim pohvaliti i Niku Vukoja koja nastupa za taekwondo klub Poskok Kočerin iz Širokog Brijega, a trenira u tom klubu kojeg vode naši trener, i u taekwondo klubu Student u Mostaru gdje se školuje, kojeg trenutno također vode naši bivši članovi. Nika je na ovom Prvenstvu osvojila zlatnu medalju nakon tri pobjede u konkurenciji juniorki do 68 kilograma. Ovaj mali klub jako puno ulaže u ovaj sport, u svoje članove kao i u školski prostor u kojem trenira. Njegovi mladi članovi i Uprava kluba svojim trudom i rezultatima stalno dokazuju da su jedna svijetla točka u svojoj zajednici koju treba maksimalno podržati.

Objava Taekwondo: David Milićević državni prvak! pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas