Svjetski dan knjige: Narodna biblioteka HNK organizirala pričaonicu za djecu

-

Narodna biblioteka Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru u posljednjih sedam godina upriličila je više od 800 aktivnosti u vlastitoj ili suradničkoj organizaciji pa je tako i u petak prigodnom ‘pričaonicom za djecu’ obilježila Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Pričaonica pod nazivom “Stavi svoj prstić na lik iz priče i poslušaj priču” održana je na platou ispred Bibilioteke, a gošća, pripovjedačica, bila je kreativna bibliotekarka Osnovne škole Petra Bakule, Sanja Primorac.

Za nju kažu da je “pripovjedačica ljekovitih priča, krojačica, iscjeliteljica staroga kova što za svaku boljku nudi čarobna slova”.

Bibliotekarka je također izradila maštovitu suknju na kojoj su djeci prikazani omiljeni likovi iz svijeta bajki i najomiljeniji junaci dječje književnosti.

Na ovaj dan slavlja knjige, bibliotekarka je sudionike pričaonice uvela u raznoliki svijet mašte i kreativnosti, a sve s ciljem poticanja kulture čitanja te sticanja navike posjeta u biblioteku.

Istim povodom, Klub čitatelja-debatni klub, koji djeluje u sklopu spomenute biblioteke, obradio je knjigu “Grad lopova”, autora Davida Benioffa.

Radnja započinje najhladnije zime u historiji, u izgladnjelom gradu pod opsadom, a dvojica zatvorenika bačeni su zajedno u prilično beznadnu avanturu. Lev, sramežljivi tinejdžer i zaljubljenik u šah, i Kolja, karizmatični hazarder. Imaju sedam dana za vrlo neobičnu misiju: pretražiti opustošenu unutrašnjost Rusije u potrazi za tucetom jaja. Ako se vrate u Petrograd praznih ruku, umrijet će…

– Klub čitatelja osmišljen je kao bijeg, kao utjeha. Mjesto gdje smo slobodni govoriti o bilo čemu, postavljati pitanja i tražiti odgovore. Želimo da to bude mjesto u kojem možemo uvijek naići na razumijevanje – kazali su Debatnog kluba.

spot_img

Mostar vijesti