back to top

Svjetski dan dijabetesa: U Ljubuškom održana akcija besplatnog mjerenja razine šećera u krvi

Povodom Svjetskog dana dijabetesa Udruga dijabetičara Zapadnohercegovačke županije organizirala je danas za sve građane u Županiji besplatnu provjeru šećera u krvi.

Štand s volonterima Udruge u Ljubuškom, gdje su građani, od 9, 30 do 11, 30 sati, mogli besplatno provjeriti razinu šećera u krvi bio je smješten u PC Namex.

Mjerenje razine šećera u krvi u Ljubuškom vodio je član udruge Žarko Bunoza, koji je još u prvom satu mjerenja, za naš radio kazao:

„Odaziv na ovu akciju je prilično dobar. Imamo jednog novog građanina, kod kojeg je izmjerena visoka razina šećera u krvi, a koji do sada nije bio registriran. U sklopu akcije provodimo i određena predavanja po školama koja su vrlo edukativna ne samo za učenike već i za nastavnike“.

Svjetski dan dijabetesa: U Ljubuškom održana akcija besplatnog mjerenja razine šećera u krvi

Na pitanje po kojim simptomima najlakše prepoznati bolest Žarko nam je rekao da su to žeđ, umor, nesanica ili loš san, često mokrenje, glad i mutan vid.

Svim građanima koji se danas nisu stigli odazvati na akciju, a koji imaju neki od ovih simptoma, savjetovao je da se jave u Dom zdravlja Ljubuški i izmjere razinu šećera u krvi, jer, kako je rekao, vrlo kratko traje a može biti vrlo korisno.

Također je preporučio svim članovima koji to žele da se učlane u Udrugu jer članstvo donosi dodatne informacije, edukaciju, druženje i izlete za djecu.

Radio Ljubuški

Objava Svjetski dan dijabetesa: U Ljubuškom održana akcija besplatnog mjerenja razine šećera u krvi pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

radioljubuski.ba

Popularno danas