SVI SU NA IZMAKU SNAGA: Požar na Kamešnici iznad livanjskih sela širi se prema granici s Hrvatskom

Požar koji bukti na planini Kamešnica iznad livanjskih sela i u nedjelju nadljudskim naporima gase livanjski vatrogasci i djelatnici Šumarije Livno.

Kako su javili iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva sveta Ana Lištani Livno, od subote u podne su zajedno angažirani na gašenju požara na području Kamešnice prema Vagnju koji je izmaknuo kontroli te se trenutno širi prema granici s Hrvatskom.

Unatoč tome što su se vatrogasci popeli na vrh i pokušali kontra požarom obraniti njegovo daljnje širenje, nedostatak ljudstva, tehnike i vode, uz nepristupačan teren, učinili su svoje pa se požar i dalje širi.

“Svi smo na izmaku snaga, teren je nepristupačan, strmovit. Vatra probija na sve strane. Borimo se nadljudskom snagom”, kazali su Feni iz DVD-a sveta Ana Lištani.

Naselja ispod Kamešnice, dodaju, trenutno nisu ugrožena.

Zbog opasnosti od širenja vatre i spuštanja prema stambenim objektima s obje strane planine, Županijska uprava civilne zaštite uputila je hitan zahtjev Ministarstvu sigurnosti BiH za pomoć Oružanih snaga BiH u gašenju vatrene stihije te angažiranje helikoptera.

Zahtjev je upućen i Oružanim snagama Republike Hrvatske za pružanje pomoći slanjem kanadera za gašenje vatre.

Tijekom jučerašnjeg dana jedan kanader je samo napravio prelet izviđanja i pregleda ugroženog područja.

Autor: Fena

svi su na izmaku snaga: požar na kamešnici iznad livanjskih sela širi se prema granici s hrvatskom

relax-portal.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru