More
  VijestiSUM domaćin konferencije o medicinskom i biološkom inženjeringu

  SUM domaćin konferencije o medicinskom i biološkom inženjeringu

  Četvrta međunarodna konferencija za medicinski i biološki inženjering održat će se od 21. do 24. aprila u organizaciji Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (SUM), Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci te Društva za medicinski i biološki inženjering u BiH.

  Zbog epidemiološke situacije konferencija će biti održana online u četvrtak, 22. aprila, s početkom u 10 sati, priopćeno je iz SUM-a.

  Plenarna predavanja na konferenciji održat će Ivan Đikić, ravnatelj Instituta za biokemiju Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, Thomas Penzel sa Sveučilišta Marburg i direktor istraživanja Interdisciplinarnog centra za medicinu spavanja, Anne Humeau-Heurtier, profesorica na Universitéd’ Angers i sveučilišnom institutu za tehnologiju u Francuskoj te prof. dr. Asim Kurjak.

  U uvodnom dijelu prisutne će pozdraviti rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević,  predsjednik Međunarodne federacije za medicinsko i biološko inženjerstvo Ratko Magjarević, predsjednik Europskog udruženja medicinskog i biološkog inženjeringa i znanosti Leandro Pecchia, dekanica Farmacutskog fakulteta SUM-a Monika Tomić, dekan Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Fahir Bečić, dekan Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci Ranko Škrbić i predsjedatelj Međunarodne konferencije medicinskog i biološkog inženjeringa Almir Badnjević.

  Inače, do sada su u BiH organizirana tri skupa, a po prvi puta domaćin je Sveučilište u Mostaru sa svojim Farmaceutskim fakultetom.

  Misija konferencije je uvođenje, promoviranje i unaprjeđenje teorije i prakse tehničkih znanosti, odnosno uvođenje tehnologije u medicinu i biologiju, služeći kao forum za razmjenu informacija između zdravstvenih radnika, znanstvenika šire javnosti, navodi se u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img