SUM domaćin konferencije o medicinskom i biološkom inženjeringu

-

Četvrta međunarodna konferencija za medicinski i biološki inženjering održat će se od 21. do 24. aprila u organizaciji Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (SUM), Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci te Društva za medicinski i biološki inženjering u BiH.

Zbog epidemiološke situacije konferencija će biti održana online u četvrtak, 22. aprila, s početkom u 10 sati, priopćeno je iz SUM-a.

Plenarna predavanja na konferenciji održat će Ivan Đikić, ravnatelj Instituta za biokemiju Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, Thomas Penzel sa Sveučilišta Marburg i direktor istraživanja Interdisciplinarnog centra za medicinu spavanja, Anne Humeau-Heurtier, profesorica na Universitéd’ Angers i sveučilišnom institutu za tehnologiju u Francuskoj te prof. dr. Asim Kurjak.

U uvodnom dijelu prisutne će pozdraviti rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević,  predsjednik Međunarodne federacije za medicinsko i biološko inženjerstvo Ratko Magjarević, predsjednik Europskog udruženja medicinskog i biološkog inženjeringa i znanosti Leandro Pecchia, dekanica Farmacutskog fakulteta SUM-a Monika Tomić, dekan Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Fahir Bečić, dekan Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci Ranko Škrbić i predsjedatelj Međunarodne konferencije medicinskog i biološkog inženjeringa Almir Badnjević.

Inače, do sada su u BiH organizirana tri skupa, a po prvi puta domaćin je Sveučilište u Mostaru sa svojim Farmaceutskim fakultetom.

Misija konferencije je uvođenje, promoviranje i unaprjeđenje teorije i prakse tehničkih znanosti, odnosno uvođenje tehnologije u medicinu i biologiju, služeći kao forum za razmjenu informacija između zdravstvenih radnika, znanstvenika šire javnosti, navodi se u priopćenju.

spot_img

Mostar vijesti