back to top

Štrajk upozorenja u školama, policijskim postajama i ministarstvima HNŽ-a

Nakon provedene ankete članstva, u petak, 8. prosinca, održat će se jednosatni štrajk upozorenja u svim zbornicama osnovnih i srednjih škola, policijskim postajama i ministarstvima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, najavili su iz Koordinacije sindikata korisnika proračuna HNŽ-a.

Tim povodom u prostorijama Unije neovisnih sindikata HNŽ-a u Mostaru bit će upriličena i tiskovna konferencija istih sindikata na kojoj će biti najavljene njihove daljnje mjere.

Konferencija je najavljena za 8. prosinca u 12 sati. Unija neovisnih sindikata HNŽ prije tri dana najavila je štrajk upozorenja, jer ih kako kažu nova Vlada ignorira, a putem medija traže reakciju.

Kao su naveli iz Unije ranije su tražili sastanak s nadležnima zbog povećanja osnovice plaće na kolektivni ugovor koji još nije blizu isteka, a njihovi sindikati kažu predstavljaju oko pet tisuća članova proračunskih korisnika.

”Odnos Vlade je katastrofalan. Iduća godina će biti godina prosvjeda i štrajkova. Nisu ozbiljno shvatili sindikate. Kroz ove godine u obrazovanju naučili smo se štrajkati i prosvjedovati; spremni smo za sve poteze i mjere koje treba i da budem iskren nisam optimist”, rekao je tada Josip Milić predsjednik Unije neovisnih sindikata.

Istaknuo je kako su uputili dopise Vladi da ih primi, ali do sada nema ni poziva odziva ni kontakta.

Objava Štrajk upozorenja u školama, policijskim postajama i ministarstvima HNŽ-a pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas